Margus Linnamäe ähvardab riiki kahjunõudega

BNS
Copy
MM Grupi suuromanik Margus Linnamäe
MM Grupi suuromanik Margus Linnamäe Foto: Konstantin Sednev

Magnumi kontserni omanik Margus Linnamäe lubab apteegireformi jõustudes anda Apotheka nime kandvad apteegid ettevõttes töötavatele proviisoritele. Samal ajal plaanib ta esitada Eesti riigile sundvõõrandamise eest kahjunõude.

“Olen äärmiselt pettunud, et Eesti riik on asunud likvideerima vaba ettevõtlust ning läbi viima vastutustundetut eksperimenti rahva tervisega. Viis aastat tagasi võeti vastu seadus, mis näeb ette apteekide enamusosaluse kuulumise ainult proviisoritele. Kuid vaatamata sellele ei ole riik suutnud üleminekuperioodi sisustada moel, mis tagaks õiglase kompensatsiooni tänastele apteegiomanikele. Eesti ajaloos on tegemist pretsedenditu olukorraga, kus ettevõtjaid sunnitakse oma ettevõtetest loobuma. Mitte kellelgi ei saa meie riigis enam olla garantiid omandi puutumatusele,” märkis Linnamäe.

Ettevõtja sõnul ei ole sotsiaalministeerium täitnud turuosaliste ootusi reformi rakendusmeetmete väljatöötamisel, mistõttu otsustas ta kujunenud olukorras, kus reformi jõustumiseni on jäänud vähem kui kaks kuud ning apteeke müüa pole võimalik, anda need üle ettevõttes praegu töötavatele proviisoritele. “Patsiendid ei pea apteegireformi tõttu kannatama, kuid riik peab ettevõtjatele kompenseerima apteekide õiglase hinna,” ütles Margus Linnamäe.

“Põhiseadus näeb sundvõõrandamise puhuks ette kohese ja õiglase hüvitise. Riik peab tekitatud kahju ettevõtjatele kinni maksma,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles