Jõulutormist tingitud elektrikatkestused said likvideeritud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahjustused Lääne-Virumaal.
Kahjustused Lääne-Virumaal. Foto: Eesti Energia

Tänaseks on voolu tagasi saanud viimased Jaotusvõrgu kliendid, kel kadus elekter möödunud nädala tormide tõttu. Kui mõni majapidamine on veel eelmisest nädalast vooluta, palub Jaotusvõrk sellest teada anda.

«Brigaadid lõpetasid öösel ja hommikul kõige viimaseid liinilõike, mis varustasid üksikuid majapidamisi, kuid nõudsid suuremaid ehitustöid,» rääkis Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne. «Nüüd peaks meie andmetel olema kõikidel elekter tagasi, kuid purustatud liinide parandamist ja mastide kindlamat paigaldamist jätkame veel mitme nädala jooksul.»

Kui mõni majapidamine on siiski veel möödunud nädalast vooluta, palutakse sellest teada anda rikketelefonil 1343.

Esialgsetel andmetel viisid 26. detsembri torm ja sellele järgnenud tuulised päevad elektrivoolu ligikaudu 175 000 majapidamiselt ning torm puudutas pea kõiki piirkondi Eestis.

«Osa klienditeateid veel töötleme ja võtame välja topeltandmed, siis selgub ka lõplik number. Selge on see, et nii mõjutatud klientide arvult kui ka kahjustustelt elektrivõrgule oli tegemist viimase kümnendi ühe suurima tormiga,» lisas Tõnne.

Inimestele aitasid voolu tagasi tuua kokku 168 Jaotusvõrgu ja partnerite brigaadi ning ohtralt partnereid.

Tänaseks lubab ilmateade taas tuule tugevnemist ja brigaadid on kõrgendatud valmisolekus, et võimalikke elektrikatkestusi likvideerida esimesel võimalusel.

Elektrikatkestustest palutakse teada anda helistades või saates SMS-i rikketelefonile 1343 või veebilehe www.energia.ee kaudu. Elektrikatkestuse tekkides tuleks enne rikkenumbrile helistamist oodata 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuse info andmebaasi ja siis oskab klienditeenindaja rikke likvideerimise kohta juba täpsemat infot anda.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi. Neist tuleks teada anda rikketelefonil 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles