Tarvas vandus Tartu Ülikoolile alla paarikümne punktiga

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Tormi Niits (palliga) on kerkinud sellel hooajal Rakvere Tarva üheks võtmemängijaks, keda jagub ühtviisi hästi nii rünnakule kui ka kaitsesse.
Tormi Niits (palliga) on kerkinud sellel hooajal Rakvere Tarva üheks võtmemängijaks, keda jagub ühtviisi hästi nii rünnakule kui ka kaitsesse. Foto: Ain Liiva

Eesti-Läti korvpalliliiga selle hooaja suurim üllataja, uustulnuk Rakvere Tarvas, on neli vooru enne põhiturniiri lõppu endiselt play-off-mängudele viival seitsmendal kohal, kuid meeskonnale hingab tõsiselt kuklasse mitu konkurenti.

Üheks jälitajaks on Tartu Ülikool, kellega virulased kohtusid kolmapäeval Taaralinnas. Kohe avapoolajal kaugvisete toel üsna turvalise edu saavutanud väljakuperemehed olid lõpuks paremad 84:66 (poolaeg 50:35).

Rakvere tiimi resultatiivseimana viskas Devin Lee Harris 17 punkti. Kaksikduubli sooritanud Tormi Niits toetas meeskonda 16 punkti ja 12 lauapalliga ning Kristo Saage 13 punktiga. Esimest korda Tarva vormi selga tõmmanud noorukese venelasest keskmängija Filipp Gafurovi usaldas peatreener Juris Umbraško debüütmängus platsile kaheksaks minutiks, mille jooksul kogunes tema arvele viis punkti ja neli lauapalli. 

Võitjate parimaks kerkis Eesti koondise mängumees Kregor Hermet 25 punkti ja 11 lauapalliga, Robert Valge arvele läks 24 ja leedulases keskmängija Adomas Drungilase kontosse 10 punkti.

Pikka hingetõmbeaega rakverlastel pole, sest juba eeloleval pühapäeval siirdutakse mängima pealinna mulluse Eesti hõbedatiimiga Tallinna Kalev/TLÜ. Hooaja alguses suutis Tarvas peatreener Martin Müürsepa hoolealuste vastu end oma kodusaalis maksma panna tulemusega 80:76.

Pealinlased on praegu sarnaselt Tartu Ülikooliga play-off'i joone all: neil on 23 mängust seitse võitu ja ees ootab veel kolm kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles