Tuul ei anna elektrikutele ühtegi puhkepäeva

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia töömeestel tuulisel ajal puhkepäevi pole.
Eesti Energia töömeestel tuulisel ajal puhkepäevi pole. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui kolmapäeva hommikul sai Eesti Energia teatada, et kõik jõulutormist tingitud elektririkked on parandatud, siis õhtul tõusnud tuule tõttu jäid taas mõned majapidamised elektrita.

Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne sõnul lõpetasid brigaadid jõulutormist tingitud rikete parandamise ööl vastu kolmapäeva. "Nüüd peaks meie andmetel olema kõikidel elekter tagasi, kuid purustatud liinide parandamist ja mastide kindlamat paigaldamist jätkame veel mitme nädala jooksul,“ rääkis Tõnne hommikul.

Õhtul paisunud tuule tõttu jäid aga mõned alajaamad taas elektrita. Eesti Energia rikkekaardi andmetel oli kella poole kaheksa ajal maakonnas vooluta Tarvastu valla 11 alajaama. Ööl vastu neljapäeva peaks ilmaprognoosi kohaselt tuul veelgi tugevnema.

26. detsembri torm ja sellele järgnenud tuulised päevad viisid elektrivoolu ligikaudu 175.000 majapidamiselt ning torm puudutas pea kõiki piirkondi Eestis. Neid rikkeid parandasid 168 Jaotusvõrgu ja partnerite brigaadi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles