Väike-Maarja vallavanem: võtame asja ilma paanikata, mõistusega

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla (paremal) ja aasta arsti tiitliga pärjatud kohaliku tervisekeskuse perearst Mall Lepiksoo.
Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla (paremal) ja aasta arsti tiitliga pärjatud kohaliku tervisekeskuse perearst Mall Lepiksoo. Foto: Meelis Meilbaum

Üha sagenevad teated koroonaviiruse levikust sunnivad kohalikke omavalitsusi olukorra tõsidust analüüsima ja kaaluma järgmisi võimalikke samme.  

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla rääkis, et vallamajja laekub iga päev üha uusi arupärimisi kirgi kütval päevateemal. "Enamasti tulevad need koolis õppivate laste vanematelt," märkis ta. "Koolijuhtidega on meil räägitud, kuidas peaks sellisel puhul käituma, ja see on sarnane käitumisega gripi korral: tuleb õpilane isoleerida, kutsuda talle vanemad järele ja suunata laps kodusele ravile."

Vallajuhi sõnul ei näe omavalitsus praegu vajadust Väike-Maarja õppeasutusi sulgeda ja kogu elukorraldust muuta, kuid olukorda suhtutakse kõigest hoolimata tõsiselt.

Välislähetusi vallaametnikel ning allasutuste töötajatel plaanitud pole. "Üks koolijuht pidi minema Taani, aga tema avaldas ise soovi see sõit ära muuta. Üldist korda me muutnud pole, tegeleme asjadega juhtumipõhiselt. Võtame asja praegu ilma suurema paanikata, mõistusega," kõneles Indrek Kesküla.

Ta lisas, et toimuva kohta saavad vallaelanikud parima info kindlasti terviseameti kodulehelt ning vastava viite leiab samuti Väike-Maarja valla kodulehelt. "Soovitame kasutada tavalisi viiruste perioodil eelnevalt kätte õpitud ennetustegevusi: pesta käsi ja olulise vajaduseta suurüritustel mitte osaleda. Juhul kui isikul ilmnevad viirushaiguse sümptomid, tuleb jääda koju ning konsulteerida perearstiga," lisas vallajuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles