Rakvere linnavalitsus pidas erakorralise koosoleku

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Rakvere linnavalitsus soovitab linlastel vältida paanikat, järgida terviseameti juhtnööre ning võimalusel elada tavapärast elu.
Rakvere linnavalitsus soovitab linlastel vältida paanikat, järgida terviseameti juhtnööre ning võimalusel elada tavapärast elu. Foto: Konstantin Sednev

Tulenevalt asjaolust, et maailma tervishoiuorganisatsioon (WHO) kuulutas välja koroonaviiruse COVID-19 pandeemia ja terviseamet tõstis neljapäeval koroonaviiruse leviku riskihinnangut kogunesid Rakvere linnajuhid samal õhtul erakorralisele istungile.

Alates järgmisest esmaspäevast, 16. märtsist on vabariigi valitsuse otsusega kõik koolid kogu riigis suletud ja õpilased on distantsõppel.

Ehkki Rakvere linna koolid on reedel, 13. märtsil avatud, soovitab linnavalitsus võimalusel omavalitsuse kõigi koolide õpilastel koju jääda. Lasteaiad ja -hoiud jäävad esialgu avatuks, aga juhul kui vanematel on võimalik laps koju jätta, siis palutakse seda võimalust kaaluda.

Reede hommikul kell 8 toimub Rakvere linnavalitsuses uus erakorraline koosolek, kuhu on kutsutud linna allasutuste, koolide ja lasteaedade juhid ning kriisikomisjoni liikmed, et arutada läbi ettevalmistused ning koostada juhised ja tegevusplaan haridusasutuste sulgemiseks alates 16. märtsist ning tegevuste edasiseks korraldamiseks.

Õppekorralduse kohta käivad edasised otsused ja juhendid edastatakse pärast reede hommikul toimuvat koosolekut ning sellele järgnevaid koolide juhtkondade koosolekuid.

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul on linnavalitsus jälginud sündmuste käiku Eestis hoolega ja tegutsenud operatiivselt. "Kiidan meie allasutuste juhte, kes on hoolikalt järginud tervisekaitse juhiseid. Linnapeana palun veel kord suhtuda juhistesse ja piirangutesse väga tõsiselt, sest tegemist on välja kuulutatud pandeemiaga," märkis ta.

Rakvere linnavalitsusele teadaolevalt ei ole Rakveres tuvastatud hetkel ühtegi COVID-19-sse nakatumise juhtu. Linnavõimud soovitavad kõikidel linlastel järgida terviseameti juhiseid, säilitada rahu ja jätkata nii palju kui võimalik tavapärast elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles