Rakvere linn vaagis järgmiseid samme

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
26. mai 2016, Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere
Tark Maja, linnavalitsus

Fotol: Rakvere linnavalitsus Targas Majas
26. mai 2016, Lääne-Virumaa, Eesti, Rakvere Tark Maja, linnavalitsus Fotol: Rakvere linnavalitsus Targas Majas Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Reede hommikul toimus Rakvere linnavalitsuses erakorraline koosolek, kus arutati koos allasutuste, koolide ja lasteaedade juhtide ning kriisikomisjoni liikmetega ettevalmistusi ja tegevusplaane haridusasutuste sulgemiseks alates tulevast esmaspäevast ning edasist töökorraldust.

Vabariigi valitsuse otsusega on kõik koolid riigis alates 16. märtsist suletud ja õppetöö jätkub koduse ja distantsõppe vormis.

Kõigis Rakvere linna koolides on nüüdseks juba toimunud koosolekud õppetöö edasiseks korraldamiseks. Õppetöö korraldatakse paindlikult ja õpetajad peavad arvestama, et kogu õppematerjal oleks õpilastele kättesaadav.

Koolimajad jäävad avalikkusele suletuks, hoonetes tehakse suurpuhastus ja ruumid desinfitseeritakse täielikult, et luua valmidus õpilaste naasmiseks, kui olud võimaldavad.

Rakvere muusikakoolis toimub individuaalõpe, õpetaja suhtleb õpilasega e-kanalite kaudu. Rakvere täiskasvanute gümnaasiumis jätkub töö tavapärases e-õppe vormis.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltopi sõnul jäävad Rakvere linnas esialgu avatuks kõik lasteaiad ja -hoiud. Sellegipoolest kutsuvad linnavõimud kõiki lastevanemaid, kellel vähegi võimalik, lapsi koju jätma. Lasteaiaruume välja ei üürita. Lisaks kehtib kohustus hoida laps kodus vähemalt 14 päeva, kui laps või tema pereliige on viibinud välisreisil, seda olenemata sihtkohast.

"Ehkki Eestis on välja kuulutatud eriolukord, peame tagama ühiskonna toimimise ja eluks vajalike teenuste edastamise," rääkis abilinnapea Miltop. "On väga hea, et riigis rakendatakse ennetavaid meetmeid. Jälgime pidevalt olukorda ja oleme valmis nakatumisohu minimeerimiseks astuma järgmiseid samme."

Rakvere sotsiaalkeskuses jätkub teenuste osutamine senisel moel, kuid abi vajavate klientide arvu suurenemisel korraldatakse töö ümber. Varjupaik ja sotsiaalmaja on avatud. Eakate ja laste päevakeskuses huvitegevust ei toimu.

Alates tänasest on Rakveres suletud huvikoolid, raamatukogu, noortekeskus, spordikeskus, kultuurikeskus vähemalt kaheks nädalaks. Raamatuid saab tagastada raamatukogu tagastuskasti. Rakvere abilinnapea Laila Taluniku sõnul on kultuurikeskusel võimekus jätta ära plaanitud kultuuriüritused kuni juuni lõpuni. "Jälgime tähelepanelikult sündmuste kulgu ja vabariigi valitsuse antavaid suuniseid," märkis Talunik.

Haridus- ja teadusministeerium juhib tähelepanu, et distantsõppe perioodil ei tohi toimuda ka huviringid ega treeningud. Ministeerium rõhutab, et õppuritel tuleb teha paus koolivälistes huvitegevustes, ning neil palutakse viibida kodus.

Lastevanematel palutakse jälgida, et lapsed peaksid kinni koduväliste tegevuste keelust.

Rakvere linnavalitsus on avatud ja töö jätkub tavapärases rütmis. "Küll aga viime otsekontaktid võimalikult minimaalseks ja rakendame teenuste tagamiseks ja klientide teenindamiseks maksimaalselt e-riigi võimalusi," kõneles Rainer Miltop. Tema sõnul peetakse koosolekud edaspidi veebipõhiselt. Sotsiaalosakonna ja perekonnaseisuametnike vastuvõtud toimuvad peamiselt telefoni ja meili teel.

"Võtame tarvitusele kõik abinõud, et hoida inimesi vähem liikumas ja tagada igapäevane töö ja elanike teenindamine interneti ja telefoni teel. Kui riik tõstab ohutaset, jätkub linnavalitsuse töö endiselt, aga võimalik, et osaliselt kaugtööd rakendades," rääkis abilinnapea.

Rakveres ühissõidukid liiguvad, kuid kaheks nädalaks peatatakse bussides sularaha eest piletimüük. "Soovitame liikuda palju värskes õhus ja tugevdada oma immuunsüsteemi," ütles Rainer Miltop.

Rakvere linnavalitsus annab pidevalt vajaduspõhist infot. Olulised teadaanded leiab Rakvere linna kodulehelt ja linna ametlikult Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles