Valitsus kuulutas välja eriolukorra

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Toimetus avaldab riigikantselei saadetud teksti vastavalt hädaolukorra seaduse paragrahvile 13, millega valitsus kohustab massiteabevahendi valdajaid viivitamata avaldama või edastama teate eriolukorra väljakuulutamise kohta muutmata kujul ja tasuta.

Vabariigi Valitsuse kuulutas oma 12. märtsi 2020. a korraldusega nr 76 välja eriolukorra Eesti Vabariigi haldusterritooriumil.

Eriolukorra väljakuulutamine Eesti Vabariigi haldusterritooriumil Eesti Vabariigi põhiseaduse § 87 punkti 8 ning hädaolukorra seaduse § 13, § 19 lõike 1, § 21 lõike 1 ja § 23 alusel: 1. Vabariigi Valitsus:

1) kuulutab välja eriolukorra seoses COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse pandeemilise levikuga maailmas, viiruse Eesti-sisese leviku tuvastamisega ja laienemise suure tõenäosusega ja sellest tingitud massilise nakatumise ohuga ning vajadusega rakendada hädaolukorra seaduse 4. peatüki 2. jaos sätestatud juhtimiskorraldust ning anda võimalus rakendada vajaduse korral samas peatükis sätestatud meetmeid. Viiruse levikust põhjustatud hädaolukorda ei ole võimalik lahendada ilma hädaolukorra seaduses sätestatud juhtimiskorraldust rakendamata;

2) määrab eriolukorra piirkonnaks Eesti Vabariigi haldusterritooriumi;

3) määrab eriolukorra juhiks peaministri. 2. Eriolukord kehtib kuni 1. maini 2020. a, kui Vabariigi Valitsus ei otsusta teisiti. 3. Massiteabevahendite valdajatel ja elektroonilise side ettevõtjatel avaldada korraldus viivitamata, muutmata kujul ja tasuta. 4. Korraldus jõustub selle allakirjutamisel.

Jüri Ratas

Peaminister

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles