Oluline on oma elukohaandmed rahvastikuregistris õigeks muuta

Katrin Uuspõld
Copy
Rahvastikuregistris olevaid elukohaandmeid saab kontrollida ja vajadusel kaasajastada aadressil rahvastikuregister.ee.
Rahvastikuregistris olevaid elukohaandmeid saab kontrollida ja vajadusel kaasajastada aadressil rahvastikuregister.ee. Foto: Margus Ansu

Seoses riikliku eriolukorraga tuletab rahvastikuminister Riina Solman kõigile meelde õigete elukohaandmete tähtsust rahvastikuregistris. Rahvastikuregistris olevaid elukohaandmeid saab kontrollida ja vajadusel kaasajastada aadressil rahvastikuregister.ee.

"Kehtestatud eriolukorras, kus meil on vaja leida viirusekandjatega kontaktis olnud inimesi ja kehtivad liikumispiirangud nii saartel kui riigipiiridel, on oluline, et riigil oleksid olemas Eestis elavate inimeste õiged kontaktandmed, sealhulgas elukohaandmed," rõhutas rahvastikuminister.

Elukoha registreerimine on kohustuslik, et riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused saaksid osutada nende hallataval territooriumil elavatele inimestele avalikke teenuseid ning tõhustada teabevahetust ja koostööd. Eriti oluline on õigete andmete olemasolu kriisiolukorras liikumispiirangute kohandamisel, või kui isikud peavad olema vajadusel kiiresti leitavad.

E-teenusena on elukohaandmete registreerimine mugav ja lihtne, selleks tuleb sisse logida keskkonda rahvastikuregister.ee ja vajalikud lahtrid täita. "Lisaks elukohaandmetele saab sealtkaudu esitada teisi kontaktandmeid: lisaaadressi, e-posti ja telefoni," sõnas rahvastiku toimingute osakonna juhataja Enel Pungas.

Täiendavat informatsiooni koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud eriolukorra kohta saab vabariigi valitsuse koduleheküljelt www.valitsus.ee. Viirusega seotud eriolukorra kohta saab täpsustavat infot häirekeskuse infotelefonil 1247.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles