Tamsalu koolihoone pikaleveninud remont jõuab lõpule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamsalu gümnaasiumi fassaaditööd on lõpetatud ja praegu käib viimaseid päevi siseviimistlus.
Tamsalu gümnaasiumi fassaaditööd on lõpetatud ja praegu käib viimaseid päevi siseviimistlus. Foto: Aavo Leemets

Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimistööd, mis ­kestnud rohkem kui poolteist aastat, on tagasilöökidega jõudnud lõpusirgele.

Uue veerandi alguseks järgmisel nädalal soovib peatöövõtja Elinord Ehitus OÜ koolimaja uuendamistöödega ühele poole saada.

Tähtsamad tööd olid koolihoone kõigi õppekorpuste fassaadide soojustamine ning C-õppekorpuse ja õueala täielik rekonstrueerimine.

Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimistööde projektijuht Ilja Jevlanov kommenteeris, et praeguseks on õppekorpuste fassaaditööd lõpetatud ja käib siseviimistlus ning ruumide sisustamine uue inventariga. “9. jaanuariks, kui algab õppetöö, soovime koolihoones kõikide suuremate ehitustöödega lõpule jõuda. Ruumide sisustamine uue inventariga võtab veel aega ja sõltub allhankijast,” lisas Jevla­nov.

Tamsalu gümnaasiumi direktori Vardo Arusaare sõnul saab koolihoone rekonstrueerimise lõpetatuks lugeda siis, kui ehitajad on hoone ametlikult tellijale üle andnud.

“Kolimist rekonstrueeritud õppekorpusesse alustame jaanuaris, kuid reaalseks pean, et õppetöö uuendatud õppekorpuses algab neljandal veerandil,” ütles Arusaar. Gümnaasiumi direktor lisas, et peale rekonstrueerimistööde kvaliteedi peab ta tähtsaks koolihoone vastavust kõigile ohutustehnika ja tuleohutuse nõuetele ning selle turvalisust õpilaste jaoks.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ­märkis, et valla kui rekonstrueerimistööde tellija koostöö firmaga Elinord Ehitus on sujunud ­viimastel kuudel ladusalt. Toomas Uudebergi ­sõnul on ettevõte saanud nüüd töödele hoo sisse.

“Ka ilmolud on olnud ehitusmeestele soodsad ja võimaldanud lõpetada õueala- ja fassaaditööd,” lisas vallavanem. Kooliümbruse lõplikud haljastustööd tehakse kevadel.

Tamsalu gümnaasiumihoone rekonstrueerimine on kulgenud vaevaliselt, sest kriisiajal tekkinud probleemid annavad ehitussektoris endiselt tunda.

Koolihoone uuendamist alustas 2010. aasta varasuvel tollase riigihanke võitnud ehitusfirma YIT Ehitus ja see pidi olema lõpetatud 2011. aasta suvel uue õppeaasta alguseks.

Kuid 2011. aasta jaanuaris katkestas AS YIT Ehitus Tamsalu gümnaasiumi hoonekompleksi rekonstrueerimistööd ja taganes oma lepinguliste kohustuste täitmisest. Ehitusfirma YIT Ehitus juhatuse esimees Margus Põim põhjendas lepingu katkestamist asjaoluga, et hanke aluseks olev ventilatsiooniprojekt oli vigane ning uue projekti koostamine ja selle järgi ehitamine oleks nõudnud lisakulutusi.

Uue riigihanke võitis ehitusfirma Elinord Ehitus OÜ.

Kui suvel alustas Elinord Ehitus Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimist, mille firma YIT Ehitus pooleli jättis, ei saadud algul töid vedama. Nagu firma Elinord Ehitus objektijuht Hindrek Rootsma tookord selgitas, nappis tööjõudu ja kohe ei leitud allhankijana betoonitöid tegevat firmat. Algselt oli firmal Elinord Ehitus plaanis Tamsalu gümnaasiumi uuendustööd lõpetada 31. oktoobriks, kuid need jäid venima.

Rekonstrueerimise tõttu on õppetöö toimunud senini osaliselt Tamsalu raamatukogus, spordikompleksis ja kultuurimajas, probleemidest hoolimata on õpilased-õpetajad hästi toime tulnud.

2009. aasta detsembris eraldas valitsus KOIT-kavast Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimise tarvis 1,56 miljonit eurot, millele lisandus 15% omaosaluse raha.

Võrreldes paari aasta taguse kriisiaegse pakkumisega, on tööde maksumus suurenenud ja nüüd on see 2,55 miljonit eurot.

Tamsalu gümnaasiumi rekonstrueerimise lõppmaksumusest (2,55 miljonit eurot) moodustab KOIT-kava toetus 70% ja valla omaosalus 30%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles