Tapa linna noored saavad juba sel suvel pump track’i trikirajal sõita

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Esimene pump track meie maakonnas avati mullu sügisel Kundas.
Esimene pump track meie maakonnas avati mullu sügisel Kundas. Foto: Ain Liiva

Lähipäevil kuulutab Tapa vallavalitsus välja hanke võitja, kes hakkab ehitama rattaparki ehk trikirada ehk pump track’i.

“Loodame võitjaga peagi ka ehituslepingu sõlmida,” lausus vallavanem Riho Tell ja lisas, et plaanide kohaselt saavad soovijad juba tänavusel hooajal “käe valgeks”, sest kaua see ehitus ikka aega võtab.

Tapa vald sai rattapargi rajamiseks LEADER-programmist 50 000 eurot toetust, ülejäänu, 20 000 – 30 000 eurot, lisatakse valla eelarvest.

Rattapark ehitatakse Tapa linna vene kooli lähedusse Nooruse tänava äärde. Ligemale kolme hektari suurusele krundile rajatav rada mahub projekti järgi ära 900 ruutmeetrile. “Hetkel valitsev olukord ehitustegevust segada ei tohiks,” kinnitas vallavanem.

Meie maakonna esimene niisugune rajatis avati eelmise aasta oktoobri lõpus Kundas.

Väljendile pump track eestikeelne vaste praegu puudub, kasutatakse näiteks sõna “rattapark”, mis pole siiski täpne.

Tegemist on lainelise asfalteeritud ringrajaga, kus osavamad ratturid saavad teha trikke, kuid sõita on võimalik ka ilma akrobaatiliste oskusteta.

Pump track’il saab kihutada jalgrataste, rulluiskude, tõukerataste ja ruladega. Kurvides ja lainetel on võimalik keha õigesti liigutades kiirust juurde koguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles