Lääne-Virumaal on haiglas kaks koroonahaiget

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Testid
Testid Foto: Tairo Lutter

Tänase seisuga on Lääne-Virumaal koroonaviirus diagnoositud viiel inimesel. Haiglaravil on neist kaks eakat, kelle seisund on stabiilne. 

Koroonaviiruse positiivse proovi andsid kaks inimest Haljala vallast. Tegemist on krooniliste haigustega vanemaealiste koroonaviiruse riskirühma kuuluvate inimestega. Nad on suunatud haiglaravile, kuid nende seisund on stabiilne.

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et nende lähiringkond on isolatsioonis ja esmaspäeval testitakse ka sugulasi.

Siiani on maakonnas diagnoositud koroona juhtumid Tapal, Rakveres ja Viru-Nigula vallas. 

Kaks inimest on praeguseks COVID-19-st tervenenud. 

Ida-Virumaal on 13 koroonaviirusega nakatunut, kaks on tervenenud.

Marje Muusikus ütles, et kõige halvem on, kui haigestuvad suurte asutuste patsiendid, vanemad inimesed hooldekodudes.  

Tänase seisuga on koroona jõudnud Ida-Virumaa suurde eakate kodusse. Täna hommikul sai positiivse koroonadiagnoosi Alutaguse hooldekeskuse 89-aastane elanik. Alutaguse hooldekeskuses on 103 elanikku, seal töötab 56 inimest. Terviseamet alustas hooldekodus laustestimist.

Eestis tehti ööpäeva jooksul enam kui 1000 koroonaviiruse analüüsi, lisandus 39 positiivset juhtu

Kokku on Eestis tehtud ligi 10 400  koroonaviiruse testi, millest 679 on osutunud positiivseks.

Enim nakatunuid on analüüside tulemuste kohaselt vanuserühmas 60 eluaastat ja vanemad (30%) ning vanuserühmas 40–49 eluaastat (22%). Vanuserühmas 50–59 eluaastat on testide põhjal nakatunuid 20 protsenti ja vanuserühmas 30–39 eluaastat 17 protsenti.

Eileõhtuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 56 patsienti, 10 intensiivravil olevat inimest on kriitilises seisus. Haigusest on tervenenud 20 inimest ning sellesse surnud kolm.

Koroonaviiruse riskirühma kuuluvad krooniliste haigustega ja vanemaealised inimesed. 

Terviseamet, sotsiaalministeerium ja sotsiaalkindlustusamet on välja töötanud juhise, kuidas käituda nakkuskahtlusega kliendi või töötajaga hoolekandeasutuses. Juhis on saadetud kõikidele hoolekandeasutustele. Sotsiaalkindlusamet on hooldekodudega pidevas kontaktis ja valmis juhtumipõhiselt olukorrale reageerima.

Riigis välja kuulutatud eriolukorra tõttu kehtib kõigis sotsiaalhoolekandeasutustes, haiglates ja kinnipidamisasutustes külastuskeeld, esialgu 1. maini 2020, kui valitsus ei otsusta teisiti.

Lisainfot leiab terviseameti temaatiliselt kodulehelt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles