Rakvere haiglas on viis hingamisaparaati, 14 tava- ja neli isolaatorikohta

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Rakvere haigla on valmis suuremaks koroonapuhanguks.
Rakvere haigla on valmis suuremaks koroonapuhanguks. Foto: Vladislav Musakko

Eelmise nädala lõpus hospitaliseeriti Rakvere haiglasse kaks koroonahaiget. Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov on öelnud, et valmistutakse ees ootavaks lahinguks. Pühapäeval külastas ta Rakvere haiglat, kus kaardistati ära raviasutuse potentsiaal ja võimalused eri olukordades. Popovi sõnul on Rakvere haiglas kõik väga heal tasemel.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev sõnas koroonaviirusega võitlemiseks valmisoleku kohta: “Meil on koroonahaigetele olemas 14 tavakohta ja lisaks neli isolaatorikohta. Kui vaja, saab voodikohtade arvu suurendada.” Ta lisas, et on olemas valmidus haigla ümber profileerida, kui terviseamet ja põhja meditsiinistaap seda soovivad või nõuavad.

Hingamisaparaatide kohta, mille vähesus võib kogu Eesti tervishoiuasutustes probleemiks saada, sõnas Suurkaev, et Rakvere haiglal on neid viis.

Kui Saaremaa puhul räägitakse vajadusel patsientide ­paigutamisest suurematesse spordihoonetesse või koolidesse, siis Ain Suurkaevu sõnul on juhul, kui Lääne-Virumaal peaks selline olukord tekkima, haiglal oma majas ümberkorraldusi tehes lihtsam isolatsiooni tekitada ja toimuvat juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles