Lapsed kujutavad ideaalmaailma

Inna Grünfeldt
Copy
Lapsed muuseumitunnis.
Lapsed muuseumitunnis. Foto: Yulia Bogacheva. Eesti Kunstimuuseum

Adamson-Ericu muuseum kutsub 6–18-aastaseid lapsi ja noori osalema kunstikonkursil "Minu ideaalmaailm".

Konkursil osalemiseks soovitab muuseum huvilistel tutvuda Olev Subbi loominguga Eesti kunstimuuseumi digikogus ja uurida ka vast valminud e-kunstitundi "Ideaalmaailma loomine".

Kunstikonkursist võib osa võtta kogu klassiga ning kasutada võimalust konkursitöö valmis teha Olev Subbi e-kunstitunni jooksul. Tund käsitleb värvide meeleolu ja värvusõpetuse aluseid.

Olev Subbi armastas oma maalidel kasutada rõõmsaid ja erksaid värvitoone. Ta maalis meeleolukaid ja säravaid pilte, kuhu põimis enda mälestusi, unistusi ja fantaasiat. Nii lõi ta oma töödes ideaalmaailma: koha, kus on hea nii autoril kui ka vaatajal. Adamson-Ericu muuseumi publikuprogrammide kuraator Annika Teras kirjeldab konkursi ideed üleskutsena luua oma ideaalmaailm. "Soovime inspireerida lapsi ja noori Olev Subbi helge ja värviküllase loomingu eeskujul unistama ning kutsume üles kombineerima enda sooje lapsepõlvemälestusi ja unistusi ühele pildile. Maalikunst kui tehnika annab fantaasiarännakuteks suurepärase võimaluse, sest värvide imelised kombinatsioonid ja neis peegelduv meeleolu loovad ideaalmaastike kujutamiseks piiritud variandid. Praegustes oludes on lastel hea pisut enda sisse vaadata ja positiivseid mälestusi esile kutsudes argipäeva värvilisemaks muuta."

Töid saab kunstikonkursile esitada 15. juunini ja neid hinnatakse kolmes vanuseastmes: 6–9-aastased, 10–14-aastased, 15–18-aastased.

Võitjad kuulutatakse välja 20. juunil Adamson-Ericu muuseumi veebilehel ja Facebooki lehel. Žürii välja valitud töödest avatakse pärast konkursi lõppu näitus Adamson-Ericu muuseumi kunstikeldris ning neid esitletakse ka virtuaalnäitusel. Iga vanuserühma parimatele on välja pannud auhinnad Eesti kunstimuuseum.

Konkursi korraldamise idee kasvas välja muuseumis sel kevadel avatud Olev Subbi näitusest. Konkursi eesmärgiks on innustada lapsi ja noori praegusel kodusviibimise perioodil tegelema maalimisega ning kasutama oma kujutlusvõimet, et rännata värvikirevas fantaasiamaailmas ja helgetes mälestustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles