Pisikeste rakverlaste lusikapidu liigub jaanipäeva  

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Palju rõõmu: Rakvere linnavalitsuse valges saalis peetakse emade- ja isadepäeval beebide lusikapidu.
 
Palju rõõmu: Rakvere linnavalitsuse valges saalis peetakse emade- ja isadepäeval beebide lusikapidu.  Foto: Meelis Meilbaum

Homme otsustavad Rakvere linnajuhid, mis saab linna suve tippüritustest. Koroonaviirus on pannud küsimärgi alla Rakvere linnapäevade toimumise ning nende juurde kuuluvate kultuuri- ja meelelahutusürituste nautimise. Küll aga on kindel, et Lääne-Virumaa pealinnas sündinud väikeste rakverlaste ja nende vanemate lusikapidu jääb emadepäeval ära.

Rakvere linnapea Triin Varek kinnitas, et traditsiooniline beebide lusikapidu Rakvere linnavalitsuse valges saalis emadepäeval ei toimu. "Arvestades olukorda ja selle tõsidust ei saa me kõige väiksemaid kokku kutsuda. Lükkame lusikapeo edasi karikakarde õitsemise aega. Sooja suvesse," lausus Varek.

Rakvere linna lusikapidu toimub kaks korda aastas: emade- ja isadepäeval. 

Lusikapeole on kutse saanud tavapäraselt ligi 80 last. Aastas sünnib Rakveres 155–160 last.

Pisikesed maailmakodanikud saavad mälestuseks hõbelusika, raamatu ja kinkekaardi beebide ujutamisel osalemiseks. Peol esinevad tantsulapsed ja maiustatakse tordiga.

Eriolukord Eestis tähendab seda, et esialgu kuni maikuuni ei toimu kultuuri- ega spordiüritusi. Homme selgub, kas juuni alguses Rakvere linnapäevad toimuvad. Tegemist on Rakvere suvise tippüritusega, linnapäevi külastab enam kui 18 000 inimest. Linnapäevade raames toimub ka populaarne põnnide paraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles