NUKU teatri raamaturiiul loeb edasi

Inna Grünfeldt
Copy
Lee Trei.
Lee Trei. Foto: Indrek Rammus

Alanud nädala argipäevadel kell 20 jätkavad NUKU teatri näitlejad teatri Facebooki lehel otseülekandena väärt lastekirjanduse ettelugemist. Valitud teosed on pärit NUKU teatri repertuaarivaramust või teatriga seotud inimeste sulest.

Esmaspäeval loeb näitleja Risto Vaidla katkendi Eno Raua romaanist "Roostevaba mõõk". Eno Raua teostest on aegade jooksul NUKU teatri repertuaari kuulunud "Ninatark muna", "Mustkunstniku kübar", "Sipsik", "Naksitrallid", "Jälle need naksitrallid" ja lühilood. 

Teisipäeval esitab näitleja Sander Roosimägi Hans Christian Anderseni muinasjutte. Anderseni tekstid on olnud teatris aluseks üheksale lavastusele, praegu on repertuaaris müstiline varjuteatrilavastus "Vari". Sander Roosimägi kehastab aga Hans Christian Anderseni Tallinna Linnateatri lavastuses "Vihmausside elust".

Kolmapäeval kõlab näitleja Lee Trei esituses katkend Oskar Lutsu lasteloost "Inderlin". 2004. aastal oli Lee esimeseks rolliks NUKU teatris Iti Oskar Lutsu "Nukitsamehes".

Neljapäeval loeb näitleja Karl Sakrits katkendi Carlo Collodi muinasjutust "Pinocchio". Pinocchio vene hõimlane Buratino oli Ferdinand Veike kehastuses üks teatri armastatumaid ja märgilisemaid lavategelasi, aga Itaalia Pinocchio tegemised pole NUKU teatri lavale seni jõudnud.

Reedel esitab näitleja Taavi Tõnisson katkendi Friedebert Tuglase romaanist "Väike Illimar". Tuglase lapsepõlvelugu oli aluseks ühele teatri legendlavastusele, mis esietendus 1975. aastal, lavastajaks Rein Agur.

NUKU teatri näitlejad loevad lugusid ette enda kodudes ja käepäraste tehniliste vahenditega. NUKU Facebooki leht on leitav aadressil facebook.com/teaterNUKU. 

Teatri kunstilise juhi Mirko Rajase sõnul on ettelugemised vaadatavad peamiselt otseülekandena nimetatud ajal. "Need kohtumised publikuga on nagu teatriski – siin ja praegu viibivad vaatajad ja näitleja ühes, virtuaalses aegruumis."

NUKU teatri raamaturiiuli lugemissoovitused on järelvaadatavad NUKU teatri kodulehel ja YouTube'i kanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles