Õõvastav surmajuhtum Kundas jõudis kauaoodatud kohtulahendini

Toomas Herm
Copy
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja.
Viru maakohtu Rakvere kohtumaja. Foto: Meelis Meilbaum

Eelmise aasta veebruaris andis palju kõneainet Kundas aset leidnud juhtum, kus ühes korteris peetud pidu ja selle käigus tekkinud riid päädisid väikese koera viienda korruse aknast välja kukkumisega. Loom hukkus.

Kohtu alla anti Aarne Tiiki ja Kaido Vanatoa, keda lisaks koera surmamisele süüdistati kehalises väärkohtlemises. Kohtuprotsessi käigus viitas Vanatoa hukkunud koera omaniku Kelly vastakatele ütlustele.

Näiteks väitis naine, et pole oma lemmikut diivanist kõrgemale pannud. Samas aga on sotsiaalmeedias tema postitatud pildid, kus koer istub aknalaual, mis on diivanist tunduvalt kõrgemal. Ka rääkis Vanatoa, et Kelly on lubanud talle mitmel korral skandaali korraldada.

Rakvere kohtumajas mõisteti mõlemad mehed looma suhtes toime pandud julmas teos õigeks. Kaido Vanatoa mõisteti õigeks ka naise ähvardamises, kuid sai kahe ja poole aasta pikkuse tingimisi vangistuse kehalise väärkohtlemise eest.

Aarne Tiikit karistas kohus aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega tingimisi kehalise väärkohtlemise ja ähvardamise eest.

Kohtuotsus pole veel jõustunud ning seda saab edasi kaevata ringkonnakohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles