Esmaspäev toob kuni kümme kraadi sooja

BNS
Copy
Homme võib Eestis lörtsi sadada.
Homme võib Eestis lörtsi sadada. Foto: Liis Treimann

Madalrõhkkond toob esmaspäevaks paiguti küll kuni kümme soojakraadi, ent paljudes kohtades sajab – seejuures mitte ainult vihma, vaid ka lörtsi. 

Ilmateenistuse teatel sajab pühapäeva hilisõhtul mitmel pool vihma, pärast keskööd saju tõenäosus väheneb. Esmaspäeva varahommikul jõuab saartele uus sajuala, mis levib edasi mandrile ja toob vihma ning sekka ka lörtsi. Puhub edelatuul 5–10, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul 8–13, puhanguti kuni 18 m/s. Pärast keskööd tuul veidi nõrgeneb ning pöördub saartel ja läänerannikul läände ja loodesse. Sooja on 4–8 kraadi, lörtsisajus langeb õhutemperatuur 2–3 kraadini.

Peipsi järvel puhub edelatuul 5–10, puhanguti kuni 15 m/s. Pärast keskööd tuul veidi nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,8–1,4 meetrit. Ajuti sajab vihma, pärast keskööd sajuvõimalus väheneb. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 5–8 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm ja paljudes kohtades sajab peamiselt vihma. Pärastlõunal pilvkate hõreneb ja sajuvõimalus väheneb. Tuul pöördub kõikjal läände- ja loodesse, puhudes kiirusega 5–12, puhanguti 15 m/s, pärastlõunal rannikul 17 m/s. Sooja on 3–8, Kagu-Eestis hommikupoolikul kuni 10 kraadi.

Peipsi järvel puhub hommikupoolikul edelatuul 6–10, puhanguti 15 m/s. Pärastlõunal pöördub tuul läände ja loodesse ning nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,8–1,4 meetrit. Ajuti sajab vihma, õhtul sajuvõimalus väheneb. Nähtavus on mõõdukast heani. Sooja on 5–8 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles