Rakveres põles maha hüljatud sõiduk

Copy

Eile hilisõhtul põles Rakveres Võidu tänava parklas maha hüljatud sõiduauto.

Päästjad said väljakutse kell 23.15. Pritsimeeste kohale jõudes oli sõiduk lausleekides. Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv ütles, et autol puudus riiklik registreerimismärk. Päästjate andmetel oli auto seisnud seal parklas paar aastat.

Põlengu põhjus on selgitamisel. Juhtunu uurimisega tegeleb politsei.

Ida prefektuurist öeldi, et põlenud sõiduki teisaldab parklast kohalik omavalitsus. Rakvere abilinnapea Rainer Miltop oli korravalvurite sellise avalduse peale üllatunud. "Päris huvitav, kohe võtan politseiga ühendust," sõnas abilinnapea ja selgitas, et tegemist on eraomandiga, mida linnavõimud puutuda ei tohi. Miltop meenutas aastaid tagasi juhtunut, kui omanikku vahetas kinnistu, kus olid politsei teisaldatud sõiduk. Pärast omanikuvahetust ei tohtinud neid sõiukeid puutuda isegi politsei, omavalitsusest rääkimata. Miltop vihjas, et Eestis on selles suhtes seaduselünk. Ta tõi näiteks Soome, kus hüljatud sõiduk võetakse umbes pooleteise aasta möödudes registrist maha ja see kaotab omandi staatuse. Eestis sellist seadust ei ole, meil on omand püha ja puutumatu.

Miltopi sõnul oli talle see hüljatud auto teada. "Kole pilt ja oht missugune," kommenteeris ta põlengut. Abilinnapea vihjas ka kinnistu omanikule, kes peaks jälgima, mis tema parklas toimub.

Kinnistu koos parklaga kuulub Optimuse mööblikaupluste ketile, mille omanikud on lätlased. Kaupluse töötaja rääkis, et tuli hommikul tööle ja nägi põlenud autot. Töötaja hinnangul on see auto süüdatud. Inimene oli nõutu, et mida ta tegema peab. Sõiduki omanik pole tema andmetel teada. Töötaja sõnul mäletavad vanemad olijad, et selle auto asjus on politsei poole pöördutud, kuid korravalvuritel pole samuti õnnestunud sõiduki omanikku tuvastada. "Teen nüüd põlenud autost pildi ja saadan omanikele ja küsin, et mis ma tegema pean," sõnas kaupluse töötaja.

Ida prefektuuri pressiesindaja Andra Jundas ütles, et lähemal uurimisel selgus tõsiasi, et põlenud sõiduki teisaldamine ei kuulu omavalitsuse pädevusse. Korravalvurid nüüd lähipäevadel arutavad, mida selle autoga teha.

Jundase sõnul on sõiduki arvatav omanik politseile teada, kuid temaga pole õnnestunud ühendust saada. Sestap pole teada, kas arvatav omanik asub Eestis või välismaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles