Rakveres hakatakse koroonaproove võtma (2)

Andres Pulver
Copy
Koroonaproovi võtmine Viljandi drive-in-testimispunktis.
Koroonaproovi võtmine Viljandi drive-in-testimispunktis. Foto: Elmo Riig

Ülima tõenäosusega alustab neljapäeval Rakveres tööd drive-in-testimispunkt, kus hakatakse perearsti saatekirjaga inimestelt COVID-19 proove võtma.

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul oli sotsiaalminister Tanel Kiik temaga ühendust võtnud ja pakkunud välja, et kui Rakvere linnal on huvi, on siin võimalik testimispunkt sisse seada.

Linnavalitsusel huvi oli ja nüüd on jõutud niikaugele, et tõenäoliselt neljapäeval alustab testimispunkt Rakvere spordikeskuse kõrval parklas tööd. Koht valiti läbisõiduvõimaluse pärast. Proov võetakse vaid autos olevalt inimeselt ja lahtise autoakna kaudu.

Autod saavad testimisalale sõita Kastani puiesteelt, väljutakse Spordi tänava kaudu. Testimisala piiratakse aiaga ning valvet hakkab pidama ja inimeste liikumist korraldama Kaitseliidu Viru malev.

Statsionaarset testimispunkti Rakverre siiski ei tule, Rakveres hakkab käima Medicumi testimispunkt ja tehakse seda ühe Tallinna drive-in-testimispunkti lahtiolekuaega lühendades.

Triin Varek lausus, et lähiajal pannakse paika ajad, mil testimispunkt Rakveres on. "Plaan on selline, et see hakkab siin olema üle päeva ja neli tundi päevas," sõnas linnapea.

Terviseamet teavitab perearste proovi andmise võimalusest Rakveres ning julgustab tohtreid inimesi rohkem testimisele saatma. Perearstidel on õigus põhjendatud kahtluse korral suunata testimisele kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi, sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest. 

"Praegu ei taheta ilma eriliste sümptomiteta Jõhvi testima minna, aga tegelikult oleks vaja näiteks poemüüjad ja kõik eesliinil tegutsejad testida," ütles Triin Varek.

Terviseameti ida regionaalosakonna juhataja Marje Muusikus sõnas, et see on hea uudis, kiirabibrigaad küll töötas, kuid nüüd tekib testimiseks võimalusi juurde. "See on kindlasti mugavam. Eesliinitöötajatele on see võimalus saada kiiremini tulemus, et siis negatiivse tulemuse puhul taas tööle asuda. Brigaadiga võttis tulemuste saamine rohkem aega, nüüd on võimalus end kiiresti testida," rääkis Muusikus.

Terviseameti andmetel on Lääne-Virumaal tehtud suhteliselt kõige vähem COVID-19 teste.

"Nüüd testimisvõimekus maakonnas kindlasti suureneb," lausus Varek.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles