Ranged piirangud veel säilivad

BNS
Copy
Valitsuse pressikonverentsilgi paiknevad ministrid ja ajakirjanikud üksteisest piisavalt kaugel, et vältida riski nakatuda.
Valitsuse pressikonverentsilgi paiknevad ministrid ja ajakirjanikud üksteisest piisavalt kaugel, et vältida riski nakatuda. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Martin Helme ütles eilsel valitsuse pressikonverentsil, et lähikuudel ehk mais ja juunis säilivad kindlasti ranged piirangud, kuid suve teise poole kohta käivad otsused langetatakse sõltuvalt olukorrast.

“Meie ei dikteeri sündmusi,” sõnas Helme. Tema sõnul peaks lähtekoht olema see, et seni, kuni pole öeldud, et võib teha, seni ei või teha. Martin Helme tõdes, et olukord on ebaselge. “Keegi ei tea, mis kolme kuu pärast juhtub,” ütles ta.

Peaminister Jüri Ratas sõnas, et valitsus katkestas arutelu piirangute kestuse üle, kuid jätkab seda peagi. “Ma kardan, et maist, juunist suurüritusi teha ei ole mõeldav,” ütles ta.

Välisminister Urmas Reinsalu lisas, et Eesti ei kavatse selles ­küsimuses eksperimenteerida, vaid liigub edasi samm-sammult ja tõenduspõhiselt. “Kavatseme olla pigem alalhoidlikud,” lausus Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles