Skaudid ootavad nutikal kevadmatkal kaasa lööma

Inna Grünfeldt
Copy
Skautidel jagub nutikust nii metsalaagris kui ka jüripäevamatkal.
Skautidel jagub nutikust nii metsalaagris kui ka jüripäevamatkal. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Skautide iga-aastane jüripäeva matk toimub 25.aprillil, kuid tänavu matkatakse nutipõhiselt.

Traditsiooniliselt on skautide jüripäevamatk toimunud mitmesaja osalejaga kolmepäevase laagrina mõnes kaunis Eesti paigas ning olnud välitegevushooaja avaürituseks. 

Kuna koroonaviirusest tingitud eriolukorrast hoolimata ei peetud võimalikuks järjepidevalt üle 25 aasta toimunud skautide ühte tähtüritust ära jätta, valmis koostöös seiklusfirmaga 360 Kraadi nutitelefonipõhine rakendus. "Rakenduse abil saavad kõik matkata endale sobivas kohas - metsas, 2+2 reeglist kinni pidades, oma koduaias või isegi oma toas", ütles skautide e-jüripäeva peakorraldaja Sigrid Kuuse.

Matka üks eesmärke on panna proovile ka teadmised ja oskused - nii ilmub matkal osalejate nutitelefoni ekraanile kindlate vahemaade tagant uus täitmist vajav ülesanne. 6- kuni 10-aastaste matkadistanstiks on 5 kilomeetrit ja ülesanded ilmuvad iga 500 meetri tagant, 11-aastaste ja vanemate rada on 10 kilomeetrit pikk ja ülesanded ilmuvad iga 750 meetri tagant.

Seekordsel matkal on võimalik osaleda kõikidel, ka neil, kes ei kuulu Eesti Skautide Ühingusse. Tänu nutilahendusele ei ole osalejate arvus piiri ja osaleda saavad kõik, kel huvi skautide tegemistest osa saada.

Laupäeva õhtul toimub veebi-lõkkeõhtu, kus tehakse matka kokkuvõte. Täpsem ürituse info on leitav Eesti Skautide Ühingu kodulehel: https://skaut.ee/uritused/e-juripaev/​

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles