Baltoscandal pöörab pilgu kodumaise teatri- ja tantsurahva poole 

Inna Grünfeldt
Copy
Baltoscandal soovib tuua kokku ja segada eri maitseid, värve, kõlasid, tundeid, arusaamu, keeli, toone, rütme ning klišeesid.
Baltoscandal soovib tuua kokku ja segada eri maitseid, värve, kõlasid, tundeid, arusaamu, keeli, toone, rütme ning klišeesid. Foto: Baltoscandal

Festival Baltoscandal avalikustas planeeritud kava, mis sellisena kindlasti ei realiseeru. Otsitakse teisi lahendusi.

16. rahvusvaheline etenduskunstide festival Baltoscandal on välja kuulutatud toimuma 1.–4. juulini 2020 Rakveres. Tänavu möödub 30 aastat esimesest festivalist.

Baltoscandali toimkond avaldas kodulehel festivali täiskava, rõhutades, et nüüdseks on selge, et sellisena festival tänavu ei toimu. Kavas on need kunstnikud ja kollektiivid, kellega on viimase pooleteise aasta jooksul koos töötatud ning lootust üleval hoitud, 18 lavastust, installatsiooni ja filmi kaheksast riigist, nende hulgas kolm kodumaist esietendust. Festivali kava asub festivali kodulehel www.baltoscandal.ee.

Kuna hetkeolukorras ei saa korraldajad garanteerida välismaalt kutsutud kunstnike festivalile saabumist, on nad suunanud pilgu kodumaiste teatri- ja tantsutegijate poole ning otsivad alternatiivseid võimalusi, et festival saaks siiski kaunistada Eesti kultuurisuve. Festivali läbivaks jooneks on algusest peale olnud teatritegemise vormide, põhjuste ja võimaluste esiletoomine.

Vabariigi valitsuse otsusega on eriolukorda pikendatud 17. maini ning maikuu teises pooles tehakse otsus juulikuus toimuvate ürituste kohta. Baltoscandali korraldajad tegid sellise otsuse, seades prioriteediks kunstnike, korraldajate ja külastajate tervise, ohutuse ja heaolu.

Loodetakse saada valitsuselt, terviseametilt ja kultuuriministeeriumilt eriolukorra lõpuks teada, millistel tingimustel saavad toimuda piiratud publikuarvuga etendused siseruumides, seejärel hinnatakse ja otsustatakse, kas on võimalik neid tingimusi arvestades festival korraldada. Otsusest antakse teada. Baltoscandal kaotab lootuse viimasena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles