Rakvere vallavanem Maido Nõlvak: riigi nõue välisjõusaalidele ei ole piisav

Toomas Herm
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Foto: Ain Liiva

Esialgu seadis eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas välijõusaalide kasutamiseks nõude, et seadet desinfitseeritaks pärast igat kasutuskorda, kuid mitte harvem kui kord iga nelja tunni tagant. Et see nõue käis kohalikele omavalitsustele, kes peamiselt välijõusaale haldavad, üle jõu, leevendati nõuet, et puhastama peab vähemalt korra ööpäevas.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak rääkis, et tema hinnangul ei kätke uus nõue otseselt desinfitseerimist, vaid piisab ka märgpesust. Seepärast küsis ta eelmisel neljapäeval Ida-Eesti regionaalse kriisikomisjoni laiendatud istungil spetsialistidelt, kas märgpesu kord ööpäevas on piisav viiruse tõkestamiseks. Vastati, et märgpesu korral peab hoolega käima lapiga üle kõik seadeldiste praod, et pisikute olemasolul need hävitada. Mis puutub aega, siis puhastus või isegi desinfitseerimine kord ööpäevas ei ole kindlasti piisav. Nõlvak selgitas, et kui viirusekandja on oma toimetused ära teinud ja järgmine inimene hakkab samadel seadmetel oma harjutusi tegema, on suur oht nakatuda. "Nakatumine võib toimuda tunni aja jooksul," sõnas Nõlvak ja pakkus variandi, et välijõusaalides võiks kehtida nõue kasutada kummikindaid ning enne ja pärast harjutuste tegemisest tuleb oma käed desinfitseerida. "Umbes samamoodi nagu kauplusteski," ütles Nõlvak.

Rakvere vallavalitsus hakkab välijõusaalide avamist arutama kolmapäevasel istungil. Neid on vallas seitse. Kui otsustatakse välijõusaalid avada, siis mitte enne järgmist esmaspäeva. Vallavanem Maido Nõlvak ütles, et Rakvere vald küll täidab riigi nõude puhastada välijõusaale vähemalt kord ööpäevas, aga kuna see meede ei ole viiruse leviku tõkestamiseks piisav, pannakse ilmselt välijõusaalide juurde hoiatav silt, et seadmete kasutamine on kasutaja enda vastutusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles