Ametit õpetavad koolid võtavad avaldusi vastu  (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Tallinna tehnikakõrgkooli Mõdrikul asuvasse teenusmajanduse instituuti on võimalik sügisel õppima asumiseks praegu sisseastumisdokumente esitada.
Tallinna tehnikakõrgkooli Mõdrikul asuvasse teenusmajanduse instituuti on võimalik sügisel õppima asumiseks praegu sisseastumisdokumente esitada. Foto: Meelis Meilbaum/Postimees Grupp As/scanpix

Kutset andvad koolid ootavad uusi õppureid ning on avanud dokumentide vastuvõtu järgmiseks õppeaastaks. Kuigi lõpetajad pole veel koolidest välja lennanud, on maakonnas asuvates ametit õpetavates haridustemplites juba hakatud sisseastumisavaldusi vastu võtma. 

Alates tänasest kuni 9. juulini saab esitada sisseastumisavaldusi Tallinna tehnikakõrgkooli (TTK) Mõdrikul asuvasse teenusmajanduse instituuti.

Instituudi kommunikatsioonispetsialist Jaana Siik rääkis, et kandideerida saab kesk- või kutsekeskharidusega või sellele vastava välisriigi haridusega kas päevase või kaugõppe õppekohale. "Vastuvõtt toimub paremusjärjestuse alusel lõputunnistuse keskmisest hindest lähtuvalt," ütles Siik.

TTK on ühinenud elektroonse sisseastujate infosüsteemiga SAIS ja avaldus tuleb esitada internetis. Avalduste ja dokumentide vastuvõtt toimub ka Mõdrikul kohapeal 25. juunist kuni 9. juulini.

Sel aastal avatakse peale seniste erialade tootmise ja tootmiskorralduse õpe. "Kõikidel Mõdrikul õpetatavatel erialadel toimub õppetöö kaugõppe vormis, välja arvatud sotsiaaltöö, kus avatakse lisaks kaugõppele ka päevane rühm," sõnas Siik.

Rakvere ametikooli kvaliteedi- ja avalike suhete juht Piret Torm ütles, et kooli vastuvõtt algab 25. mail ning peagi avatakse uus koduleht värske infoga. 

Piret Torm lausus, et tänavu on võimalik valik teha rohkem kui 20 eriala vahel. "Täiesti uus eriala on maaturism, mida saab õppida põhikoolijärgselt," sõnas Torm.

Küll aga on vastuvõtt infosüsteemis SAIS avatud neile, kel on koolitee mingil põhjusel katkenud, kuid kes soovivad lõpetada üldhariduskooli (8.–9. klass) või omandada gümnaasiumihariduse. 

Torm rääkis, et uuesti avatakse ka kutsevalikuõpe, mis on kuuekuuline ja mis annab inimesele juurde õpioskusi ning võimaluse valida endale sobiv eriala. "See on neile, kes ei oska valida, kuid kelle haridustee on katkenud või on nad tööturul kõrvale jäänud," ütles Torm. 

Sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja õppekeskuses vastuvõttu ei toimu. Päästja ja päästemeeskonna juhi õppekavadele suunatakse õppima päästeameti töötavaid teenistujaid. Kui inimesel on soov õppida päästjaks, siis tuleb pöörduda elukohajärgsesse päästeteenistuse üksusesse.

Portaalis edu.ee saab otsida endale sobivat eriala nii õppekava taseme, õppevaldkonna- kui ka õppeasutusepõhiselt. Kõik kutsehariduse õppekavad on leitavad edu.ee leheküljelt. Milliste ametite töötajaid on tulevikus vaja, tasub uurida ametialade andmebaasist. Teavet vastuvõtutingimustest ja -kuupäevadest leiab õppeasutuste veebilehtedelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles