Uus nädal viib kevadsooja

BNS
Copy
Järgmisel nädalal on oodata vihmailma ja lörtsigi võib veel taevast alla tulla.
Järgmisel nädalal on oodata vihmailma ja lörtsigi võib veel taevast alla tulla. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval on oodata päiksepaistelist kevadilma, mil õhutemperatuur kerkib paiguti üheksateistkümne kraadini, eEeloleval nädalal läheb ilm aga oluliselt jahedamaks ning kohati võib sadada ka lörtsi.

Ilmateenistuse teatel on ööl vastu pühapäeva selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Paiguti võib tekkida udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-5 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +4, rannikul kohati kuni +7 kraadi.

Pühapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub lõunakaaretuul 3-9, pärastlõunal tugevneb saartel ja läänerannikul lõuna- ja edelatuul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 14-19, meretuulega rannikul 10-12 kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva pilvisus tiheneb ja vihmasadu laieneb saartelt mandrile. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s, pärast keskööd pöördub tuul saartel loodesse. Sooja on 5-11 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Vihmasadu levib aeglaselt läänest ida poole. Ennelõunal sajab kohati ka lörtsi, pärastlõunal saartest alates sadu lakkab. Puhub loodetuul 6-12, puhanguti 14, saartel ja rannikul kuni 18 m/s. Ennelõunal puhub Ida-Eestis lõunakaaretuul 4-9 m/s. Sooja on 4-9, ennelõunal Ida-Eestis 14-17 kraadi.

Ööl vastu teisipäeva on pilves selgimistega ilm. Ida- ja Lõuna-Eestis sajab vihma ja lörtsi. Puhub loodetuul 5-11, öö hakul rannikul puhanguti 15 m/s. Sooja on 1-5 kraadi. Teisipäeva päeval pilvisus hõreneb. Mitmel pool sajab hoovihma ja sekka võib tulla ka lörtsi. Puhub lääne- ja loodetuul 4-10 m/s. Sooja on 5-10 kraadi.

Ööl vastu kolmapäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab vähest vihma või lörtsi. Tuul pöördub läänekaarest lõunasse 2-8 m/s. Õhutemperatuur on -1 kuni +5 kraadi. Kolmapäeva päeval pilvisus tiheneb. Mitmel pool sajab hoovihma, sekka võib kohati tulla ka lörtsi. Puhub muutliku suunaga tuul 1-7, pärastlõunal saartel põhjatuul 5-10 m/s. Sooja on 6-11 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles