Koroonateste tehakse jätkuvalt terviseameti ja haigekassa kehtestatud reeglite alusel

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Koroonaproove võetakse inimestelt lähtuvalt riigi kehtestatud reeglitest. Foto on illustratiivne.
Koroonaproove võetakse inimestelt lähtuvalt riigi kehtestatud reeglitest. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eriolukord hakkab lõppema, kuid koroonaproove võetakse edasi. Rakvere haigla töötajate poole on pöördunud inimesed, kes ei mõista, miks neile ei tehta kiirtesti. Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev selgitas, et haigla täidab terviseameti ja haigekassa eeskirju.

Rakvere haiglas on olemas kiirkoroonatestide tegemise võimalus. Ain Suurkaev sõnas, et kiirtestid on lubatud ainult teatud plaaniliste tegevuste puhul. 

"Kiirteste tehakse ka neile, kes tulevad haigla erakorralise osakonna vastuvõttu ja kel on viirussümptomid. Millise analüüsi me võtame – kas kiirtesti, ööpäeva või mõne tunni jooksul vastuse andva testi –, otsustab raviarst," selgitas Suurkaev. 

Kui tegemist pole haiglaga, siis koroonatesti tegemise üle otsustab jätkuvalt perearst. 

"Reeglid on paika pannud riik ja neid täidetakse," lausus Suurkaev.

Üheksas Eesti haiglas on aprillist olemas võimekus selgitada kiiremini välja, kas patsient on nakatunud koroonaviirusega. Ka on proovide analüüsimiseks vajalikud seadmed olemas Rakvere haiglas. Proovi vastuse saab tunni jooksul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles