Pärnu minizoo plaanib kolida endisse pakimajja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu miniloomaia tõmbenumber on aastaid olnud Niiluse krokodill, kes suvel sai 13aastaseks.
Pärnu miniloomaia tõmbenumber on aastaid olnud Niiluse krokodill, kes suvel sai 13aastaseks. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas toetada Pärnus minizood haldavat mittetulundusühingut, mis plaanib kolida miniloomaaia praegustest kitsastest keldriruumidest Akadeemia 7 asuva kunagise postkontori juures asuva endise pakimaja hoonesse.

Linnavalitsuse tänasel istungil otsustati toetada 1800 euroga MTÜ Baltic Herpetological Society tegevust 2012. aastal. Mittetulundusühingu tegevusala on terraariumi loomade eksponeerimine, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Linnavalitsuse teatel paikneb miniloomaaed seni linna ja mittetulundusühingu vahel kehtinud vara tasuta kasutusse andmise lepingu alusel Akadeemia 1 hoone keldrikorrusel. „Et ruumid on mittetulundusühingule kitsaks jäänud ega vasta loomade pidamise tingimustele, on ühingul plaan oma tegevus viia lähiajal üle Akadeemia 7 asuva endise postkontori ruumidesse,“ sõnas Murakas-Ollo.

Minizoo kogus on madusid, alates Eestis elavast rästikust kuni suurte võrkpüütonite ja tiigerpüütoniteni.

Mürkmadudest on veel esindatud kurikuulus Kesk-Aasia kobra ja Teksase lõgismadu. Sisalikest on miniloomaaias näha gekod ja meilgi koduloomana levinud roheleeguanid. Minizoos elab isegi Niiluse krokodill, kes suvel sai 13aastaseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles