Rakveres põlenud auto vrakk on endiselt parklasse naelutatud

Copy

Sõiduauto, mis oli aastaid seisnud Rakveres Võidu tänava parklas, põles maha 13. aprilli hilisõhtul. Selgus, et lünga tõttu seaduses ei olnud õigust autovrakki teisaldada ei omavalitsusel ega politseil. Viimane põlengu kohta menetlust ei alustanud.

Küll aga anti kaks päeva pärast põlengut Ida prefektuurist teada, et politsei sai ühendust inimesega, kes autoregistrikeskuse andmete järgi on sõiduki omanik. Ta olevat väitnud korravalvuritele, et on auto maha müünud ega teagi, kus see asub. Sellegipoolest lubanud väidetav omanik vraki nädala jooksul parklast ära viia. Paraku on see tänini tegemata.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et just eile õhtul sõitis sealt mööda ja nägi põlenud auto vrakki. Täna võttis abilinnapea teema üles ja omavalitsus teeb selle kinnistu omanikule, kus vrakk asub, ettekirjutuse. Miltopi sõnul püütakse ettekirjutus sõnastada leebes vormis, et kole pilt võimalikult ruttu kõrvaldataks. Miltop kordas varem öeldut, et omavalitsus ei saa seaduse järgi võõrast asja ise teisaldada.

Virumaa Teataja andmetel kuulub kinnistu koos parklaga Optimuse mööblikaupluse ketile, mille omanikud on lätlased. Miltopi sõnul on ka Rakvere linnavõimudel sellised andmed.

Mis puutub põlengut, siis Miltopi hinnangul oli tegemist tõenäoliselt süütamise ehk kuriteoga. Ei saa ju aastaid parklas olnud sõiduk iseenesest süttida. Küsimusele, kuidas ta hindab korravalvurite tegevust, kes menetlust ei alustanud, vastas abilinnapea, et ei saa seda kommenteerida. "Kodanikuna julgen öelda, et politsei oleks pidanud sellele rohkem tähelepanu pöörama," lisas Miltop.

Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi ütles, et süüteomenetlus ei saa olla lahendus, mis antud hetkel peaks lahendama heakorra ja linna väljanägemise probleemi. "Kindlasti tuleb arutleda ja kaaluda, kas menetluse alustamine on mõistlik ning aitab ka sisuliselt probleemi lahendada," lisas maakonna politseijuht.

Et süüteomenetlusega ei ole võimalik sõidukit linnapildist eemaldada, siis Satsi sõnul tuleb osapooltel otsida muid lahendusi. "Näiteks on võimalik lahendus leida kohaliku omavalitsuse, parkimisplatsi omaniku ja politsei koostöös," sõnas ta ja lubas, et politsei võtab uuesti ühendust autovraki viimase teadaoleva omanikuga ning tuletab talle meelde, et tema vara ootab teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles