Põlenud auto vrakk viidi lõpuks minema

Toomas Herm
Copy
13. aprilli hilisõhtul Rakveres Võidu tänava parklas maha põlenud auto vrakk turritas seal pea poolteist kuud, enne kui politseil õnnestus registrijärgse omanikuga kokkuleppele jõuda. Eile pärastlõunal viidi kolesõiduk minema.
13. aprilli hilisõhtul Rakveres Võidu tänava parklas maha põlenud auto vrakk turritas seal pea poolteist kuud, enne kui politseil õnnestus registrijärgse omanikuga kokkuleppele jõuda. Eile pärastlõunal viidi kolesõiduk minema. Foto: Ain Liiva

Sõiduauto, mis oli aastaid seisnud Rakveres Võidu tänava parklas, põles maha 13. aprilli hilisõhtul. Selgus, et lünga tõttu seaduses ei ole õigust inetut autovrakki teisaldada ei omavalitsusel ega politseil.

Politsei autopõlengu kohta menetlust ei alustanud. Küll aga anti kaks päeva pärast põlengut Ida prefektuurist teada, et politsei sai ühendust inimesega, kes autoregistrikeskuse andmete järgi on sõiduki omanik. Ta olevat väitnud korravalvuritele, et on auto maha müünud ega teagi, kus see asub. Sellegipoolest lubanud väidetav omanik vraki nädala jooksul parklast ära viia. Paraku ei viinud.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et just esmaspäeva õhtul sõitis ta sealt mööda ja nägi põlenud auto vrakki. Juba teisipäeval võttis abilinnapea teema üles ja omavalitsus teeb selle kinnistu omanikule, kus vrakk asub, ettekirjutuse. Miltopi sõnul püütakse ettekirjutus sõnastada leebes vormis, et kole pilt võimalikult ruttu kõrvaldataks. Miltop kordas varem öeldut, et omavalitsus ei saa seaduse järgi võõrast asja ise teisaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles