Repliik: kust sellised inimesed tulevad?

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kui me satume kokku mingi sigadusega, siis mõtleme: kust küll need inimesed tulevad. Aga vaat, kust.


Läinud nädalavahetusel ühel lumisel ja pimedal õhtul nägin tahtmatult pealt episoodi, mis jääb mõneks ajaks minu mälupilti.


Sõites autoga mööda Rakveret ehmatasin kangeks, kui nägin keset teed ülekäigurajal väikest last kelgul nutmas. Ühel pool sõiduteed koperdas siidripurki käes hoidev noorem naine (tõenäoliselt selle lapse ema), teisel pool aga õiendas joobnud mees (ilmselt selle lapse isa). Autod ootasid vöötraja ees, millal see piinlik ja ohtlik olukord lõpeb.


Mina aga mõtlesin, et milline inimene, milline kodanik kasvab kunagi sellisest perest. Aga selliseid peresid, kus vanemad ei hooli üksteisest ega iseendast, ega ka oma järeltulijatest, on ju väga-väga palju.


Kui palju üldse teavad lastekaitsjad ja sotsiaaltöötajad, mis juhtub kodudes tegelikult. Sellistes, kus juuakse. Aga ka sellistes, kus vanemad on pealtnäha soliidsed ja intelligentsed inimesed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles