Simuna külmkuivatustehase juures avatakse kauplus

Inna Grünfeldt
Copy
Külmkuivatatud tooted muutuvad suupäraseks, kui neile lisada vett.
Külmkuivatatud tooted muutuvad suupäraseks, kui neile lisada vett. Foto: Picasa

2013. aasta kevadel Simunas külmkuivatustehase avanud Freezedry OÜ, mis tegeleb maitsetaimede, marjade, õunte ja muu külmkuivatamisega, avab täna Simunas tehasekaupluse.

Müügis on kogu Freezedry OÜ toodang. "Eriti uudishimulikud huvilised võiks tulla kauplusesse ise vaatama, sest sinna satuvad tooted, mida ühestki kohast Eestis veel osta ei saa – olgu internetist või jaekauplusest," sõnas Simuna külmkuivatustehast majandava OÜ Freezedry juht Mermi Kangur. "Näiteks võin tuua külmkuivatatud musta pässiku, jäätise, suira, musta leedri pulbri, kung pao kana, kaerahelbepudru õunaga, kollageeni ja ka valmis kollageenismuutid," loetles Kangur.

Kanguri sõnul on külmkuivatus küll tehnoloogiliselt kulukas protsess, aga selle tulemus on igati seda väärt. "Kui mõelda eri toidu säilitusvõtetele, siis külmkuivatus mõjutab toitu ja ka muud orgaanilist ainet kõige vähem," selgitas tehase juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles