Väike-Maarja hooldekodu töötajal avastati koroonaviirus, korraldatakse laustestimine

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Ligi saja inimesega Väike-Maarja hooldekodu töötajal avastati koroonaviirus, hooldekodus tehakse laustestimine.
Ligi saja inimesega Väike-Maarja hooldekodu töötajal avastati koroonaviirus, hooldekodus tehakse laustestimine. Foto: Kristel Kitsing

Väike-Maarja hoolekodu töötaja on andnud koroonaproovi, mis osutus positiivseks. Täna testitakse ligi sada hooldekoduga seotud inimest.

Kui Väike-Maarja hoolekodu töötajal tekkisid haigussümptomid ja teda tabas kuiv koha, lasi ta teha koroonaproovi. See osutus positiivseks. Praeguseks on töötaja kodus karantiinis.

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et täna tehakse Väike-Maarja hooldekodus laustestimine.

"Testime ära kõik töötajad ja hoolealused. Kaardistame nakatunud inimese lähikontaktsed," lausus Muusikus. 

Väike-Maarja hooldekodus on koos töötajatega veidi alla saja inimese. "Igasugune positiivne test teeb murelikuks, eriti hooldekodude testid. Ollakse valmis selleks, et võib olla haigeid. Nüüd tuleb ettevaatuses tegutseda, kantakse isikukaitsevahendeid," rääkis Muusikus. Hiljemalt homme hommikuks on testide tulemused olemas. 

Väike-Maarja hooldekodus on 65 hoolealust, nende seas on ka neid, keda haigus on voodisse aheldanud. Töötajaid on üle 20. 

Koroona riskirühma kuuluvateks peetakse just krooniliste haigustega ja vanemaealisi inimesi.

Lääne-Virumaal on 22 hooldekodu, elanikke on nendes üle 900 mehe-naise.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla rääkis, et kui tänased testid on negatiivsed, siis on plaanis teha haiguse peiteaja tõttu kordustestimine nädala pärast. 

Vallavanem sõnas, et haigus toodi kogukonda sisse, töötaja ei nakatunud tööl, vaid kodus.

"Meie jaoks on praegu oluline teema kogukonnas avalikustada. Kutsume inimesi mitte üle paanitsema, vaid mõtlema oma tegevused läbi. Soovitused, et võimalikult vähe kontakte, et käsi desifitseerida, on jätkuvalt aktuaalsed," lausus Kesküla.

Tema sõnul korraldatakse valla allasutuste üritusi – haridusasutuste aktuseid –, lähtudes teadmisest, et piirkonnas on koroona olemas. 

Tänase seisuga on Lääne-Virumaal koroona diagnoositud 13 inimesel, viimati oli koroonadiagnoos pandud aprilli alguses. Nüüdseks on nad terveks tunnistatud. Rakvere haiglas raviti seitset koroonapatsienti, juhitaval hingamisel polnud neist ükski.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1027 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, kümne inimese testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmetel laekus kaheksa positiivset testi tulemust Harju maakonda (kuus Tallinna), üks Ida-Viru ning Tartu maakonda.

Kuna statistika seis fikseeritakse päevas korra, kajastub Marje Muusikuse sõnutsi väikemaarjalase antud positiivne koroonaviiruse proov hommehommikustes andmetes. 

Tänase seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 20 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 69 inimese elu.

Tänaseks on haiglast koju saadetud 342 inimest, lõpetatud 354 COVID-19 haigusjuhtumit.

Tervenenud on 1663 inimest.

Eestis on tehtud enam kui 87 000 esmast testi, nendest 1890 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Esimene SARS-CoV-2 test tehti Eestis 5. veebruaril, testitud on 6,6 protsenti Eesti elanikest. Üle 55 protsendi koroonaviirusesse nakatunutest on naised, enim on koroonaviirusesse nakatunud inimesed vanuses 40–59 eluaastat (38,6%).

Seoses koroonaviiruse positiivse leiuga kehtib Tammiku ja Väike-Maarja hooldekodus külastuskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles