Rakvere avas uue Kultuuriakna

Inna Grünfeldt
Copy
Kultuuriaknast saab heita pilgu kogu Lääne-Virumaa kultuuriüritustele.
Kultuuriaknast saab heita pilgu kogu Lääne-Virumaa kultuuriüritustele. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere uus Kultuuriaken – http://kultuuriaken.rakvere.ee – toimib veebis alates juunikuust. Kultuuriaken annab teavet sündmustest nii Rakvere linnas kui ka kogu Lääne-Virumaal.

Kultuuriaken koondab infot teatri, kino, näituste, spordi- ja muusikaürituste, huvitegevuse ning muu kohta. Eraldi teave käib koolivaheaegadel pakutavate võimaluste kohta.

“Tegemist on Trinidad Wiseman OÜ arendusega, mille esmatellijaks oli Tartu linn,” ütles Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte. “Rakvere linnavalitsuse algatusel oleme loonud Kultuuriakna nüüdseks ka Rakverele ning selle administraatoriks on Rakvere kultuurikeskus.” Kultuurijuht rõhutas, et uut Rakvere Kultuuriakent oodatakse kasutama nii ürituste ja huvitegevuse korraldajaid kui ka tarbijaid.

“Enam ei pea Lääne-Virumaal vaba aja veetmiseks läbi kammima eri veebikeskkondi, kogu info koondub ühele lehele. Näiteks Piletilevi ja Piletimaailma sisestused kajastuvad kohe ka Rakvere Kultuuriaknas,” selgitas Alte.

Kultuuriaken on Eve Alte hinnangul väga kasutajasõbralik ning lihtsasti käsitsetav. “Üritusi saab sisestada nii külalisena kui ka oma kontot luues. Konto loomine annab võimaluse sisestatud ürituse infot vajadusel korrigeerida. Tarbija saab infot ilma lisaliigutusteta. Valida tuleb vaid huvipakkuv valdkond ja ajavahemik. Platvorm on kõigile tasuta kasutamiseks,” loetles Alte Kultuuriakna omadusi.

Kultuurijuht ütles, et lisaks Kultuuriakna arendusele kinkis Rakvere suurim tarkvaraarendusfirma Trinidad Wiseman OÜ Rakvere linnale visitrakvere.com domeeni nimetuse, mis oli kümme aastat kuulunud osaühingule. “Oleme Trinidad Wiseman OÜ-le tänulikud tehtud kingituse eest. Tulevikus on linna plaan lisaks kasutajasõbralikule Kultuuriaknale luua nüüdisaegne Rakvere turismiportaal,” sõnas Alte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles