President võõrustas Kadrina keskkooli õpilasi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Noortel polnud külastusel küll mingeid pingeid, kuid presidendiga eriolukorrajärgse sõbraliku küünarnukikõksu vahetamine tekitas lihtsalt laheda õhkkonna.
Noortel polnud külastusel küll mingeid pingeid, kuid presidendiga eriolukorrajärgse sõbraliku küünarnukikõksu vahetamine tekitas lihtsalt laheda õhkkonna. Foto: MATTIAS TAMMET

Konkursil vabariigi presidendi auhindadele ajaloo uurimistöödega silma paistnud õpilased Brit Katriin Murumägi, Elise-Helene Pohla ja Kristjan Pärnamäe olid koos oma juhendajatega Kadriorus külas.

Kristjan Pärnamäe, kes õpib 11. klassis, suhtus sündmusse Eesti mehele omase stoilisusega. “Praegu on selline tunne, et see oli ära ja uued tegemised ootavad. Võibolla aastate pärast jõuab kohale ja siis on hea öelda, et sai ka presidendi juures käidud,” rääkis ta asjalikult ja lisas: “Üllatavalt vabas vormis oli see. Arvasin, et on kuidagi ametlik, aga president ise oli selline lihtne inimene ja tema personalitöötajad olid ka kõik nii sõbralikud ja ägedad.” Brit Katriin Murumägi ja Elise-Helene Pohla hinnangul oli tunne, nagu oleks pereliiget vastu võetud.

Tüdrukud ütlesid, et olid rääkinud presidendiga nagu tavainimesega. Enne minekut nad sugugi pabistanud ei olnud, pigem olid olnud vanemad närvis, kui lapsukesi vastusrikkale vastuvõtule saatsid, aga ikka ka uhked sellise võimaluse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles