Lääne-Virumaal on kaks COVID-19 haiget

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Nii arstide kui ka patsientide tagasiside on olnud positiivne, mistõttu on plaanis kaugvastuvõtte jätkata ka eriolukorra järel.
Nii arstide kui ka patsientide tagasiside on olnud positiivne, mistõttu on plaanis kaugvastuvõtte jätkata ka eriolukorra järel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Nädalavahetuse statistika järgi tuvastati Lääne-Virumaal kolm uut nakatunut. Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et üks inimene on nakatunud haigust COVID-19 põhjustava viirusega.

"Kaks neist ei ela Lääne-Virumaal, rahvastikuregistri järgi on nende aadressid maakonnas, aga tegelikult elavad nad Tartus," lausus Muusikus.

Virumaa Teatajale teadaolevalt on haige Rakvere ametikooli õpilane. "Kõik, kes on olnud kokkupuutes koroonaviiruse SARS-CoV-2 positiivse inimesega, peavad olema kaks nädalat isolatsioonis," rääkis Muusikus.

Väike-Maarja hooldekodu koroonaviiruse proovide kohta sõnas Muusikus, et ligi sada proovi olid kõik negatiivsed ja tänase seisuga seal viirust ei ole. "Elame päev korraga. Jälgime olukorda, kui kellelgi on sümptomid, minnakse kohe testima," rääkis terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja.

Laustestimise kohta ütles ta, et kindlasti testitakse 65 hoolealust ja 20 töötajat kahe nädala pärast, kui viiruse peiteperiood on möödas. "Seda veel arutame, kas vahepeal viime testimise läbi," sõnas Muusikus.

Lääne-Virumaal on koroonaviirus diagnoositud 15 inimesel, kuraditosin on terveks tunnistatud, kaks on haiged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles