Vaade: Vallimäe avamine – kes aias?

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Anu Viita-Neuhaus.
Anu Viita-Neuhaus. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Vallimäele püstitatud vabaõhumeelelahutuskeskus on valmis. On rõõm, et pikalt unustushõlmas kössitanud laululava, millel peetud üritustega on üles kasvanud paljud rakverlased, on korda tehtud. Usun Gunnar Viesesse, tuntud kontserdikorraldajasse, kes hakkab Rakvere Vallimäge suureks looma. Ent pole head halvata.

Kõlab enam kui kummaliselt, et 1964. aastal valminud laululava asemele rajatud amfiteatrilaadne ehitis lava katva udupeene purikatusega avatakse 1. augustil ... võõrastega. Tuhande kutsutu seas on turunda­jad, kontserdikorraldajad ja eliit. Kui virulane tahab pittu, siis peab ta ostma minu hinnangul suhteliselt kalli, 25 eurot maksva pileti. Päriselt või? See on jabur ja kurb.

Ümber meelelahutuskeskuse püstitatud traataed on piir. Meil, rakverlastel, sellest sissepoole asja pole, sinna pääseb koorekiht. Nagu “Tuhkatriinus”: “Kui kõik, mis kästud, ära teed, siis võid lossiaknast kaeda, kuidas pidu kihab sees ...”

Öelge mulle, milleks on vaja neid, kes pole panustanud, niimoodi moosida. Kaup pole veel pakitud, kui ettemaks on juba tehtud.

Miks ei võiks olla armsa Vallimäe avapauk perepidu, mitte ma ei tea mis tutvumis- ja turundusüritus mõnele, kes ei leia Rakveret ilma Google Mapsita üleski.

Miks ei võiks olla armsa Vallimäe avapauk perepidu, mitte ma ei tea mis tutvumis- ja turundusüritus mõnele, kes ei leia Rakveret ilma Google Mapsita üleski.

Rakvere on olnud kreisilinna imagoga uuendusmeelne. Olen arvanud, et möödas on aeg, mil eliit lööb pokaale kokku ja teine Eesti vaatab seda heal juhul kodus telerist, või veel hullem – värava tagant.

Nagu oli möödunud aastal saunafestivaliga. Ka Rakvere linnapea Triin Varek tõi võrdluseks mullu esimest korda toimunud ihuharimispeo. Esiti imestasin, et miks.

25 000 eurot linna raha kulutanud ja pileti lunastajate puududes eraürituseks kaaperdatud festival pole küll teab mis edulugu. Halvaks eeskujuks sobib suurepäraselt.

Aga igaühele oma: saunafestival või pidu – kõik soovivad jätta jälje.

Kui eelmisel aastal kulutati 25 000 mitme päeva peale, siis nüüd kulub kuni 20 000 eurot viiemiljonilise kompleksi avaürituse korraldamiseks. Juba vanarahvas teadis, et kui istud võõra istmikuga tules, ei tasu mõnd tõde ära unustada. Pidu, see peaks olema rahvale lähemal. Ja eks siis valimistel ole näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles