Lääne-Viru tervisenõukogu pakub väikelaste vanematele esmaabikoolitusi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Koolitus tutvustab ühtlasi vahendeid, mis peaks olema koduses esmaabikapis.
Koolitus tutvustab ühtlasi vahendeid, mis peaks olema koduses esmaabikapis. Foto: Ain Protsin

Koolitustele, kus hakatakse käsitlema väikelaste esmaabi ning tervishoiu teemasid, oodatakse registreeruma väikelaste vanemaid ning kõiki, kellel otsene seos väikelapse kasvatamise või hooldamisega. 

Esimene koolitus toimub 4. juulil, kuid rühm on juba koos. Järgmine neljatunnine koolitus on kavas 8. augustil algusega kell 10 hotelli Wesenbergh konverentsikeskuses. Rühmad on umbes 25-liikmelised.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu turvalisuse ja rahvatervise spetsialist Sirli Kapper rääkis, et koolitusi plaanitakse korraldada vähemalt kord kvartalis, vastavalt huvile. "Teadaolevalt maakonnas sellist koolitust hetkel ei tee keegi teine ning huvi tuli otse lastevanematelt endilt," ütles Kapper ja lisas, et esmaabikoolitaja on haigla õde ning koolitus on planeeritud nädalavahetusele, et osalejatel oleks hõlpsam lapsele hoidja leida. Edaspidi on plaanis veel turvavarustuskoolitused lastevanematele. Aeg näitab, kas neid kahte koolitust on mõistlik ühildada või peaks need korraldama eraldi.

Esimesel koolitusel räägitakse sagedasematest õnnetustest kodus ning kuidas neid vältida. Tutvustatakse esmaabi lämbumise korral, elustamisvõtteid ja kõneldakse paljust muust olulisest väikelapse tervishoiuga seonduvast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles