Ema võitleb ametnikega lapse nime kirjapildi pärast (1)

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Nelery ema tunnistas, et kahetseb lapse sünni registreerimist Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametis.
Nelery ema tunnistas, et kahetseb lapse sünni registreerimist Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametis. Foto: Ain Liiva

Homme aasta ja üheksakuuseks saava Nelery perekond on tema nime kirjutanud sünnist saadik y-ga, kuigi lapse sünnitunnistusel on nimekujuna kirjas Neleri, sest Rakvere linnavalitsus keeldub võõrapärase kirjapildiga nime registreerimast. Ema võitlus nime kirjapildi pärast on riigikohtus.

Nelery ema kannab lihtsat ja väga eestipärast nime Kadri. Nelery isal on aga nimi, mida Eestis rohkem ei esine. Ka Nelery tädi nime kirjapilt on tavapärasest huvitavam. “Kuna lapse isapoolsetel lähisugulastel on kõigil nimes y sees, teadsin juba enne lapseootele jäämist, et kui mul kunagi tütar sünnib, saab ta nimeks Nelery y-ga,” kõneles Kadri, kes aasta ja kaheksa kuud tagasi sünnitaski tütre.

Rakvere linnavalitsuses tütrele nime pannes selgus, et Nelery y-iga nimeks ei sobi. “Siiamaani kahetsen, et sinna (Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametisse – toim.) läksin. Oleks võinud ükskõik kuhu mujale minna,” ütles Kadri.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles