Kaitseväe uus hoone Tapal soovib liituda linna kaugküttevõrguga

, N.R. Energy OÜ juhatuse liige
Copy
Foto: N.R. Energy OÜ

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus sõlmis regionaalse soojatootjaga N.R. Energy lepingu, milles lepiti kokku, et aasta lõpus valmiv uus kaitsejõudude hoone Üleviste tänaval soovib liituda linna kaugküttevõrguga ning hakata kasutama linna kesksest katlamajast pärit soojusenergiat.

26. juunil allkirjastatud lepingu kohaselt on N.R. Energy valmis ehitama aadressile Üleviste 9 rajatava 2500-ruutmeetrise eluhoone ühendustorustiku ning liitma maja Tapa kaugküttevõrku. Enne liitumistöödega edasi minemist peab projekteerimistingimustele oma heakskiidu andma ka Tapa vallavalitsus.

N.R. Energy juhataja Ahto Tisleri sõnul on N.R. Energy teinud viimastel aastatel Tapa soojatootmisesse suuri investeeringuid ning ehitanud kaks kaasaegset ja keskkonnasõbralikku katlamaja. „Selle tulemusena suudame pakkuda Tapa soojatarbijatele Eesti üht madalaimat toasooja hinda väljapool suurlinnu. Madalam hind on muutnud kaugküttega liitumise Tapal tarbijatele ihaldusväärseks ning hetkel on liitumise ootel veel 25 uut tarbimiskohta või klienti, kelle liitumiste menetlemisega loodame edasi minna kohe pärast vallavalitusega erimeeluste lahendamist,“ lausus Tisler.

Tema sõnul on uut soojatarbijate liitumine kasulik ka kõigile teistele Tapa kaugkütteklientidele, sest võimaldab tänu soojatootmise efektiivsuse tõusule pakkuda soodsamat hinda kõigile.

Viimastel aastatel on Tapa kaugküttevõrguga liitumiseks saanud vallavalituselt loa kaks linnas tegutsevat suuremat ettevõtet - Leonhard Weiss ja Universal Industries. Väiksematele liitmist ootavatele hoonetele, kelle seas on ka OG Elektra kauplus, Kaitseliit ning mitmed kesklinna hooned ning eramud, on vallavalitsus erinevatel ettekäänetel liitumistorustiku ehituseks loa andmisest keeldunud, kuna soovib luua munitsipaalomandis olevat võrguäri. N.R. Energy on vaidlustanud kohtus kõik projekteerimistingimuste väljastamisest keeldumised ning ootab kohtulahendeid, et saaks liitumistega edasi minna.

1997. aastal asutatud ja täielikult Eesti erakapitalil põhinev N.R. Energy OÜ varustab soojusenergiaga 21 kaugkütte võrgupiirkonda üle Eesti ja müüb soojusenergiat rohkem kui 30 mehitamata kaug- ja lokaalkatlamajast. Ettevõtte peamised kliendid on kortermajad, eramud, koolid, lasteaiad, spordihooned, tervishoiuasutused, kohalikud omavalitsused, asutused ja ettevõtted. Ettevõte on tegev ka Eesti bituumeniturul.

Copy
Tagasi üles