Viljandi valis endise prügivedaja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue jäätmeveo lepingu sõlmimise järel muutub väikesemõõduliste prügikonteinerite tühjendamine Viljandis veidi odavamaks.
Uue jäätmeveo lepingu sõlmimise järel muutub väikesemõõduliste prügikonteinerite tühjendamine Viljandis veidi odavamaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi segaolmejäätmete vedamiseks tegi parima pakkumise aktsiaselts Veolia Keskkonnateenused, kes käitleb maakonnakeskuse prügi ka praegu.

Linnamajandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul osales peale Veolia Keskkonnateenuste konkursil aktsiaselts Ragn Sells. Ehkki linnavalitsusel tuli osalejatega mitme tingimuse  täpsustamiseks läbi rääkida, tunnistati mõlema ettevõtte pakkumised tingimustele vastavaks.

Kui vähempakkumise tulemust ei vaidlustata, sõlmib linn Veolia Keskkonnateenustega lepingu jaanuari lõpul.

Maidla sõnul ei saa uues lepingus sisalduvatest prügiveo hindadest täpselt rääkida enne, kui asjaosalised on dokumentidele allkirja andnud. Samas märkis ta, et väikeste mahutite tühjendamine tõotab kujuneda senisest kuni 10 protsenti odavamaks, kuid suurte tühjendamise eest tuleb elanikel hakata sama suurusjärgu võrra rohkem maksma.

«Lihtsustatult öeldes hakkavad eramajade elanikud saama väiksemaid ning kortermajade elanikud suuremaid arveid,» selgitas Maidla.

Kui vaadata linna prügivedu tervikuna, muutub see praegusest 0,44 protsenti kallimaks.

Reevo Maidla rõhutas, et äsja lõppenud hange puudutab üksnes segaolmejäätmeid ning see, kuidas edaspidi korraldatakse näiteks vanapaberi kogumist, on käitleja enda otsustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles