Novella Hanson pälvis preemia

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile tehti Tõrvas teatavaks Mari Kulli nimelise kultuuripreemia laureaat Novella Hanson.
Eile tehti Tõrvas teatavaks Mari Kulli nimelise kultuuripreemia laureaat Novella Hanson. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavuse Tõrva linna kultuuripreemia laureaat on lauljanna ja muusikapedagoog Novella Hanson.

Laureaat on sündinud Tõrvas, kus ta veetis ka oma lapsepõlveaastad. Alates 2007. aastast elab Hanson taas Tõrvas ning tema tegevus on seotud kohaliku laulustuudioga, mille liikmed on viimastel aastatel võitnud laulukonkursse. Viimaseks saavutuseks võib pidada Gertu Pabbo esikohta lauljate konkursil «Jõulutäht 2011».

Tõrva linnapea Agu Kabritsa sõnul on preemia mõeldud selleks, et väärtustada kohalikku kultuurielu ja selle edendajaid ning see määratakse isikule või kollektiivile, kelle töö ja saavutused on oluliselt kaasa aidanud kultuuriväärtuste loomisele Tõrvas. «Novella Hanson on loomeinimene, kelle pühendumus muusikale ja noortele on oluliselt tõstnud noorte lauljate taset Tõrvas,» lisas Kabrits.

Mari Kull oli uue kalendri järgi 12. jaanuaril 1901. aastal sündinud pedagoog, kes juhtis koore, õpetas soliste, lavastas operette ning osales naiskodukaitse ja skautide tegevustes. Mari Kulli tuntumaks õpilaseks võib pidada Voldemar Kuslapit.

Preemia suurus on 640 eurot. Varasematel aastatel on selle pälvinud helilooja, muusik ja ansamblijuht Sven Malm, laulupedagoog, koorijuht ja kauaaegne koolidirektor Aado Kaasik, muusikapedagoog Maie Kala ning ansamblijuht Tõnis-Rein Ainso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles