Muna koorimise keeruline kunst ehk Eksperiment keedumunaga

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Eksperiment Keedumuna ja osalejad Demian, Deivid, Oskar.
Eksperiment Keedumuna ja osalejad Demian, Deivid, Oskar. Foto: Piret Saul-gorodilov

Muna keetmist peetakse nii lihtsaks, et laps tuleb toime. Ometi kasutatakse keetmisel mitmesuguseid nippe ja põhiküsimus on ikka: miks mõnikord koor ilusasti maha tuleb, aga teinekord on nii kinni, et pool muna läheb raisku?

Põhitarkusena nimetatakse alati, et keedetud mune tuleb “ehmatada”, mis tähendab külma veega üle kallamist. See pidavat justkui koore rebu küljest lahti ehmatama, aga paraku iga kord see miskipärast ei toimi.

Tuleb katsetada vanaemadelt kõrvu puutunud tarkust – mida värskem muna, seda kinnisem koor. Seda võiks järele proovida, aga kuidas sa hing kindlaks teed, milline neist eile munetud ja milline nädalavanune on? Karbil leidub küll info säilivustähtaja kohta, kuid munemise kuupäeva on raske ära arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles