Sisukord
Virumaa Teataja
Postimees

Muna koorimise keeruline kunst ehk Eksperiment keedumunaga

3 min lugemist
Eksperiment Keedumuna ja osalejad Demian, Deivid, Oskar. FOTO: Piret Saul-gorodilov

Muna keetmist peetakse nii lihtsaks, et laps tuleb toime. Ometi kasutatakse keetmisel mitmesuguseid nippe ja põhiküsimus on ikka: miks mõnikord koor ilusasti maha tuleb, aga teinekord on nii kinni, et pool muna läheb raisku?

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Põhitarkusena nimetatakse alati, et keedetud mune tuleb “ehmatada”, mis tähendab külma veega üle kallamist. See pidavat justkui koore rebu küljest lahti ehmatama, aga paraku iga kord see miskipärast ei toimi.

Tuleb katsetada vanaemadelt kõrvu puutunud tarkust – mida värskem muna, seda kinnisem koor. Seda võiks järele proovida, aga kuidas sa hing kindlaks teed, milline neist eile munetud ja milline nädalavanune on? Karbil leidub küll info säilivustähtaja kohta, kuid munemise kuupäeva on raske ära arvata.

15.07.2020 17.07.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto