Jalgpall lonkas mõlemat jalga

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Kui palju nendelt 1930. aastal toimunud kergejõustiku ja jalgpalli kursustel osalenutest vutimänguga jätkas, ei ole teada. Küll on aga kursuste juhendajad-treenerid Rähn ja Parbo just need mehed, kes kergejõustiklaste meeskonna Rakvere Kalevi vastu viigini viisid.
Kui palju nendelt 1930. aastal toimunud kergejõustiku ja jalgpalli kursustel osalenutest vutimänguga jätkas, ei ole teada. Küll on aga kursuste juhendajad-treenerid Rähn ja Parbo just need mehed, kes kergejõustiklaste meeskonna Rakvere Kalevi vastu viigini viisid. Foto: SA Virumaa Muuseumid

Rakvere Tarva jalgpallimeeskonnal ei ole just kõige paremad päevad ja kaotuste rivi on veninud väga pikaks. Aga nagu teame, ei ole midagi uut siin päikese (või hoopis vihmapilvede) all.

Ka 90 aastat tagasi olid Rakvere vutimeeste esitused nii kehvad, et 1930. aasta 24. juuli Virumaa Teatajas küsiti: “Miks ei edene meie jalgpall?”.

Küsimisele eelnenud nädalavahetusel oli Rakvere jalgpallimeeskond, mis tollal Kalevi nime kandis, pidanud järjekordsed kaks kohtumist. Kergejõustiklastega mängides suudeti mäng 2:2 viigistada (ajaleht küll andis teada, et tegemist oli “halvamaigulise ja sugugi mitte ülekaaluka” viigiga), 2. suurtükiväegrupi meeskonnale jäädi aga alla 0:4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles