Lasilas peeti reoveepuhasti sarikapidu

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Sarikapeol vaatasid valmiva objekti üle Rakvere vallavanem Maido Nõlvak (vasakult), abivallavanem Viktor Häninen ja AS-i Rakvere Vesi juhatuse esimees Urmas Krikk.
Sarikapeol vaatasid valmiva objekti üle Rakvere vallavanem Maido Nõlvak (vasakult), abivallavanem Viktor Häninen ja AS-i Rakvere Vesi juhatuse esimees Urmas Krikk. Foto: Janek Seidelberg

Esmaspäeval toimus Lasila reoveepuhasti sarikapidu. Peatöövõtjaks on Schöttli Keskkonnatehnika AS.

"Peatöövõtjal on väga suured kogemused sellel alal ning me teame, et meile antakse üle hea ja kvaliteetne objekt," kiitis majandusspetsialist Janek Seidelberg, kes tegeleb Rakvere vallas elamu- ja kommunaalmajanduse küsimustega.

Eelmine reoveepuhasti ehitati aastal 2000 ja see on praeguseks amortiseerunud, mistõttu on piirkonna kaitsmata põhjaveega ala pidevalt suures reostusohus. Keskkonnatasud, mis seetõttu tuli maksta, olid väga kõrged.

Uus objekt saab valmis käesoleva aasta septembriks ja selle majandamine antakse üle AS-ile Rakvere Vesi.

"Tehakse Eestis küllaltki ainulaadse lahendusega, et loodusesse lastaks võimalikult puhastatud vesi," rääkis Janek Seidelberg ja märkis, et veemahutid on juba valmiva hoone alla paigutatud. Ühtlasi puuritakse Lasilasse uus puurkaev, kust inimesed saavad oluliselt parema joogivee. Vana puurkaev tehakse samuti korda ja jäetakse igaks juhuks reservi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles