Vabatahtlikud jätkavad Tapa lähistel kadunud mehe otsimist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Metsa kadunud Mikhail.
Metsa kadunud Mikhail. Foto: Erakogu

Enam kui nädal tagasi, 23. juulil Tapa lähistel kaduma läinud 69-aastase Mikhaili otsingud jätkuvad, nädalavahetuseks oodatakse appi vabatahtlikke.

Lisaks politseiametnikele on Mikhaili otsinud vabatahtlikud sihtasutusest Kadunud ja MTÜ-st Iga Elu. Mikhail läks seenele 23. juulil ja viimase abikõne tegi laupäeva, 25. juuli hommikul.

Laupäeval otsingud jätkuvad. vabatahtlikud vajavad senisest rohkem grupijuhte, et katta maastikul suuremat arvu sektoreid. Staap on Ridaküla seltsimajas. Homse kogunemise esimene aeg on kell 12 ja teine kell 16. Organisaatori kontakttelefon on 524 2776.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Margo Kukk ütles, et Mikhaili on otsitud nii Tapa kui ka Lehtse aleviku lähistelt ning Ohepalu raba kandist. Politseile on suureks abiks olnud vabatahtlikud, jahimehed, kaitseväelased, päästjad ja abipolitseinikud. Otsingutel on osalenud üle 200 inimese. "Lisaks suurele inimressursile oleme kaasanud politseikoerad, drooni ja PPA lennusalga kopteri," lausus Kukk. "Samuti oleme kontrollinud vihjeid, mis meile on laekunud, aga paraku ei ole meest seni leitud."

"Palun kõikidel inimestel, kes elavad eespool nimetatud piirkondades või kellel on seal kandis kinnistuid, hoida silmad lahti põldudel, tühjade hoonete ümbruses ja kõrvalistes kohtades, kuhu inimesed tavaliselt ei satu," jätkas Margo Kukk.

Kodust lahkudes oli Mikhailil seljas hall jope, mille all sinised tunked, ja peas võrguga müts.

"Nädalavahetus on saabumas ning kindlasti on metsas seenelisi-marjulisi palju," kõneles politseinik. "Tuletan kõigile meelde, et metsa minnes pandaks alati selga erksavärvilised riided, võetaks kaasa laetud mobiiltelefon, midagi söögipoolist ja joogivett. Samuti andke enda metsa minekust teada oma lähedastele. Kui tunnete, et olete sihi kaotanud, siis ei tasu viivitada, vaid tuleb otsekohe helistada hädaabinumbril 112. Sama kehtib ka nende kohta, kes jäävad oma lähedast metsast tagasi ootama. Mida rutem politseid teavitatakse, seda kiiremini saame hakata tegutsema selle nimel, et eksinu metsast leida."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles