Kuus vahvat fakti Viru Folgi kohta

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Viru Folk toimub 13. korda.
Viru Folk toimub 13. korda. Foto: Ain Liiva

Kolmeteistkümnendat korda Käsmus peetav Viru Folk on Norra nägu: põhjamaine, karge ja rahulik. Loe ja saa teada, millised on need kuus põnevat fakti Viru Folgi kohta.

1. Tänavusel Viru Folgil on festivali ajaloo jooksul esmakordselt puudu metsalava. Esimesel Viru Folgil andis metsalava esimese kontserdi naine, kes on siiani Viru Folgi vanim esineja. Loomulikult meie oma rahvalaulik Kihnu Virve.

2. Viru Folgil on alati musitseerinud lastest tänavamuusikud. Nende suureks rõõmuks on inimesed helded laste panust märkama: tunniga on teenitud lausa 100 eurot.

3. Muusik, laulukirjutaja ja näitleja Lauri Saatpalu on mees, kes on esinenud eri koosseisudega ja ka üksi Viru Folgi kõikidel festivalidel.

4. Viru Folgi Vinteri lava on nimetatud tuntud helilooja Ülo Vinteri auks, kes oli Käsmu suvitaja ning on maetud Käsmu kalmistule. Ülo Vinteri tuntuim laul on tema "Laul Põhjamaast" muusikalist "Pipi Pikksukk". 

5. Viru Folk toimub 13. korda. Folgifestivalilt on endale eluseltsilise leidnud vähemalt kaks käsmukat. 

6. Ajalooline on ka see, et korraldajad pole kunagi pidanud Viru Folgilt inimesi ära saatma. Kuna kehtib külastajapiirang, siis sel aastal suleti piletimüük juba eile õhtul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles