Nädalalõpp toob taas 25-kraadise suvesooja

BNS
Copy
Nädalavahetuse kuumus võimaldab jälle rannamõnusid nautida.
Nädalavahetuse kuumus võimaldab jälle rannamõnusid nautida. Foto: Madis Veltman

Ilmateenistuse prognoosi järgi ei ole suvi sugugi kadunud ning nädalalõpp toob taas 25-kraadise soojuse, pühapäeval võib ilm veelgi kuumem olla. 

Kolmapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Virumaal võib kohati vihma sadada. Puhub põhjakaare tuul 2-7, puhanguti 11 m/s. Sooja on 8-13, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Peipsi ääres ja Kagu-Eestis võib hoovihma sadada. Puhub põhjakaare tuul 2-7, puhanguti 11 m/s, õhtul tuul vaibub. Sooja on 17-22 kraadi. 

Neljapäeva öösel pilvisus tiheneb. Loode-Eestisse jõuavad vihmahood ja liiguvad edasi sisemaa suunas. Puhub muutliku suunaga 1-6 m/s, hommikul saartel lõunakaare tuul puhanguti 11 m/s. Sooja on 7-12, rannikul kuni 16 kraadi. Päeval on muutliku pilvisusega ilm ja sajab hoovihma. Pärastlõunal loode poolt alates pilvisus hõreneb ja ilm muutub kuivemaks. Puhub valdavalt lõunakaare tuul 2-7 m/s, alates saartest pöördub põhjakaarde ning ulatub puhanguti 11 m/s. Sooja on 17-21, saartel kuni 23 kraadi. 

Reede öösel on selge või vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub idakaare tuul 2-7, öö hakul puhanguti 11 m/s. Sooja on 6-11, rannikul kuni 16 kraadi. Päeva on saartel selgem ja sajuta ilm, mandril on muutliku pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada. Puhub lõunakaare tuul, rannikul briisituul 2-7 m/s. Sooja on 19-24 kraadi.

Nädalavahetuse ilma kujunemine sõltub madal- ja kõrgrõhkkonna jõudude vahekorrast. Praegustel andmetel saab väikese ülekaalu taas kõrgrõhkkond, mis peaks Eestit laialdasest sajust säästma ning on vaid üksikute vihmahoogude võimalus. Lõunakaarde pöörduv õhuvool võib taas sooja tuua, mis hoiab öise madalaima piiri 10 kraadist pisut kõrgemal ning päevasoe võib tõusta 25 kraadi lähedale ja pühapäeval paar-kolm kraadi kõrgemalegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles