Logopeediline massaaž aitab lapsed paremini kõnelema

Isabella Lahtvee
, suvereporter
Copy
Kuusteist aastat massöörina tegutsenud Kaire Tomson võtab kliente lahkelt vastu Rakveres Terve Keha Keskuses.
Kuusteist aastat massöörina tegutsenud Kaire Tomson võtab kliente lahkelt vastu Rakveres Terve Keha Keskuses. Foto: Kaire Tomson

Kaire Tomson on massöör, kes on õppinud oma ala meistrite käe all mitmesuguseid massaažiliike, samuti nõelravi. Kõik need viisid on ta omandanud meistri tasemel. Paar aastat tagasi alustas ta logopeedilise massaaži õppimist ja praegu tegeleb ta juba esimese abivajaja aitamisega.

Logopeediline massaaž on manuaalset mõjutamist ja spetsiaalseid harjutusi sisaldav süsteem, mis arendab kõneaparaadi õiget tööd ning stimuleerib ajutüve struktuure.

Massaaž soodustab hääldusaparaadi tööle rakendamist, parandab hääleelundite seisundit ja kõnehingamist ning normaliseerib lapse emotsionaalset seisundit, mis on häiritud kõnetakistusest. Massaažiteraapia koosneb hääldamishäirete diagnostikast, ülevaate saamisest häälikute hääldamise korrektsiooni komplekslähenemise komponentidest, raskesti hääldatavate häälikute seadmisest, massaažist spetsiaalsete sondidega näole, kätele, kaelale ja vajadusel ka keelele. Logopeedilise sondi asemel võib kasutada bambushambaharja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles