Ida-Virumaal on koroonakolle

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Terviseamet tuvastas Ida-Virumaal läinud ööpäevaga 13 koroonaviirusesse nakatunut. Kõik nad on seotud Jõhvi kesklinnas asuva baariga Jõhvi Kelder. Foto on illustratiivne.
Terviseamet tuvastas Ida-Virumaal läinud ööpäevaga 13 koroonaviirusesse nakatunut. Kõik nad on seotud Jõhvi kesklinnas asuva baariga Jõhvi Kelder. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 885 haigust COVID-19 põhjustava koroonaviiruse esmast testi, millest 20 testi tulemus osutus positiivseks. Rahvastikuregistri andmete järgi laekus kaksteist positiivset testi tulemust Ida-Virumaale.

Ida-Virumaa 12 juhtumi puhul on kõik seotud baariga Jõhvi Kelder. Haigestunud on kaheksa baari külastajat, kolm nende pereliiget ja kaks isikut on nakatunud töökohas. Kokku on koldes hetkel 13 inimest. Ida regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 142 inimest.

Põhjarannik kirjutas, et nakkus baaris sai alguse ühest nakatunud inimesest, kes ise aga oma nakkusest teadlik polnud.

Harjumaa üks juhtum on sisse toodud Tšehhist, nelja ülejäänud juhtumi nakatumise asjaolud on veel täpsustamisel. Kokku on neljapäeva hommikuse seisuga terviseameti Põhja regionaalosakonna poolt aktiivsel jälgimisel 185 inimest.

Tartumaale lisandunud juhtumite puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsetega. Tartumaal on neljapäeva hommikuse seisuga aktiivseid koldeid neli: perekondlik kolle viie haigega, mis sai võimaliku alguse Auras toimunud ujumisvõistlustelt, Vabanki puhang 37 nakatunuga, Naiivi puhang 21 nakatunuga ja Shootersi puhang 19 nakatunuga. Lõuna regionaalosakonna poolt on aktiivsel jälgimisel 210 inimest.

Neljapäeva hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kolm. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandunud, kokku on Eestis koroonaviirus nõudnud 63 inimese elu. Neljapäeval on haiglates lõpetatud 400 COVID-19 haigusjuhtumit  387 inimesega.

Neljapäevase seisuga on tervenenud 2009 inimest. Neist 1531 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 478 inimese puhul on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 7,9.

Eestis on kokku tehtud enam kui 138 000 esmast testi, nendest 2227 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles